ŠMINKERKA NENA ILIĆ: JOŠ UVEK UČIM

Jedna od najpoznatijih šminkerki Nena Ilić bila je gošća ovonedeljnog izdanja emisije “CHIT CHAT” autora i voditelja Nemanje Kovačevića. 

Nena Ilić, jedna od najcenjenijih beogradskih šminkerki, došla je iz Kruševca. Crtanje na platnu zamenila je licem, na nagovor svog duhovnika. U iskrenom intervjuu priznala je da u tom trenutku nije imala ni maskaru. Prvi korak načinila ja ka Marku Nikoliću, 22 godine kasnije i  njena priča i dalje traje.

-Želela sam da sama raspolažem svojim vremenom, koliko god da je to nekada jako naporno. Moj posao je 00-24h, non-stop si dostupan ljudima, uvek si tu za sve prilike i potrebe. Nekada si na snimanju po 25 sati. Imala sam prilike za razne televizije, ali ja sam slobodan strelac– kaže Nena.

U razgovoru sa Nemanjom, Nena je ispričala koje tehnike šminkanja ona bira i zašto ne voli da šminka devojke do neprepoznatljivosti. Zato nije čudno da se na  društvenim mrežama nižu komentari da je pravi profesionalac čemu i svedoči njen trud da svoje probleme uvek ostavlja iza zatvorenih vrata. Njene klijntiknje ističu da poznata šminkerka posao radi sa istim žarom i fokusom i posle toliko godina.

U moru proizvoda, dame često misle da je šminkanje postala ozbiljna nauka. Teško je izabrati prave proizvode kako bi mejkap bio postojan tokom celog dana.

-Danas je zaista teško izboriti se sa mnogo novih trendova, šminke, kao i propratnih proizvoda bez kojih lice ne bi izgledalo perfektno. Ranije smo retko pripremali lice, danas to znači prvo čišćenje lica micelarnom vodom, serum u zavisnosti od tipa kože, i tu  ima milion procesa. Volim da pratim trendove i gledam radove ozbiljnih šminkera, ali i mladih.  Smatram da svaki dan možes nešto novo da naučiš, učim čak i od svoje asistentkinje- kaže Nena.

U videu pogledajte šta je još Nena rekla Nemanji u emisiji “CHIT CHAT”!