AMPUTIRALI JOJ RUKE I NOGE, A DANAS SAMO NIŽE USPEHE: Devojka je prošla kroz pravo MUČENJE!

Izabel Vil (19) iz Velike Britanije život je promenjen u samo jednom danu kada su joj doktori 2010. godine dijagnostikovali meningitis. Ova devojka imala je samo sedam godina kada morala da se bori za život.

Foto: Pixabay/Parenting

Prema njenim rečima, jednog dana, kada je bila u školi, nastavnici su primetili da sa njom nešto nije u redu, te su mislili da ima grip i poslali je kući. Kada je došla kući, njeni simptomi su se samo pogoršali, pa su njeni roditelji doneli odluku da je odvedu u bolnicu.

Kad je otišla u bolnicu jedino što su lekari mogli da joj kažu jeste da moraju da joj amputiraju obe ruke i noge gotovo do laktova i kolena kako bi joj spasili život.

Kako kaže, bilo je teško prilagoditi se novom načinu života koji je pun prepreka i ograničenja. Ali, ova devojka, danas, 12 godina posle operacije, živi život punim plućima.

Izabel je na društvenim mrežama poznata zbog svog šminkerskog umeća, a mnogi joj predviđaju uspešnu karijeru.

Osim šminkanja, Izabela radi u marketingu za jednu firmu koja se bavi automobilima. Ona je čak položila vozački ispit i priznaje da nije bila sigurna kako će to izvesti, ali je želja da postane nezavisna bila toliko jaka da nije postojalo ništa što bi je sprečilo u toj nameri.

Izabel je nedavno dobila “British Citizen Award” nagradu za svoje izuzetne poduhvate u oblasti obrazovanja. Njen pozitivan stav i pogled na život naterali su je da izvuče najbolje iz svoje situacije i sve preokrene u svoju korist, piše Derbytelegraph.

Među stvarima koje je postigla u proteklih deset godina, Izabel je napravila Jutjub kanal na kom je objavljivala video-snimke u kojima je govorila o stereotipima kada je reč o ljudima sa invaliditetom. Nju takođe na društvenoj mreži Instagram prati više od pola miliona ljudi, a i tamo se fokusira na osobe sa invaliditetom i savetima za lepotu.

Ova hrabra devojka je osnovne i srednje studije završila sa odličnim uspehom, a nedavno je upisala i koledž na kom se odlično snalazi.

U jednom intervjuu za strane medije, Izabel se prisetila najtužnijih dana u životu.

– Srce mi je u bolnici stalo, doživela sam višestruko otkazivanje organa i pala sam u komu. Doktori su odlučili da mi amputiraju ekstremitete jer su krajevi na sva četiri uda izgubili cirkulaciju, odnosno bili su mrtvi. Operacija je trajala šest sati – prisetila se Izabel.

Setila se i trenutaka kad joj je odlazak u školu predstavljao pravo mučenje.

– Deca su zlobna i često su mi govorila užasne stvari, iako sam stajala blizu njih i mogla sve da čujem. Sada je mnogo lakše. Srećna sam, sigurna u sebe i svoja dostignuća. Nemojte da me pogrešno shvatite, biti četvorostruko amputiran ima svoje uspone i padove. Ali, moje telo je jedino telo koje ću ikada imati i naravno da ga volim. Zašto bih onda trošila svoj život na tugu ili nesigurnost zbog nečega što ne mogu da promenim – zaključila je ova hrabra devojka.

Izvor: ona