UŽASNI KLIŠEI IZ ROMANTIČNIH KOMEDIJA KOJI STVARAJU ISKRIVLJENA OČEKIVANJA U SVAKOM ODNOSU

Koliko puta ste sekund nakon raskida otrčale kući, ugasile telefon, presvukle se u neke stare prnje, naručile hranu i manično ušle u IMDB-ovu listu kucajući ‘’ Top 10 romantičnih komedija ‘’ ?
Čim čitate ovo, očigledno više puta nego što bi trebalo.
Danas ćemo proći svaki kliše koji nam potencijalno stvara iskrivljenu sliku o realnosti odnosa, i uz pomoć istih ispratiti sve bivše propale odnose jer uvek postoji neko kome je gore od nas.

 

1. TRANSFORMACIJA PREKO NOĆI
Możda najgluplji i najdosadniji kliše veka — velika promena! Ako je verovati romantičnim komedijama, žene samo i isključivo nose naočare kako bi u pravom momentu i na pravom mestu mogle da se transformišu iz ružnog pačeta u prelepog labuda! One postaju nerealne lepotice iste sekunde kada skinu naočare, a tu su i neobuzdane lokne koje zaista ne možemo da ne volimo ali, Bože moj, u ovim filmovima su veliki no-no. Zato će se, naravno, ispravljati do iznemoglosti i uz samo ova dva promenjena detalja, glavna junakinja ne samo da će postati neprepoznatljiva, već će automatski osvojiti svoju simpatiju i postati najlepša žena na svetu!

2. PREKINUTI POLJUBAC
Svi znamo one najduže dve sekunde pre scene dugoočekivanih, spontanih poljubaca koji se brzinom svetlosti pretvaraju u strastvene, a onda se baš u tom momentu desi nešto što ih prekida. Umesto da par lepo nastavi gde je stao, oni prestaju sa ljubljenjem i koketno se smeškaju kao da se nikad ništa nije ni desilo! Čemu to? Prekinuti poljupci koji kvare svaki romantični film!

3. OD LOŠEG DO NAJBOLJEG MUŠKARCA NA SVETU
Jedan od verovatno najpoznatijih klišea iz romantičnih komedija je onaj gde izuzetno loš muškarac ipak uspeva da se promeni i osvoji ženu svojih snova koja je, naravno, previše dobra za njega. Nama samo ostaje da se pitamo, kako mu uspeva – i promena i osvajanje?!
Činjenica je da je svaku od nas bar jednom privukao bad guy, sa kojim je veza sve samo ne zdrava, ali nismo li to napokon prerasle? Ko još uvek želi da se muči u toksičnoj vezi sa frajerom, umesto da se skrasi kraj divnog momka koji je i lep i dobar? Mi ne!

4. JURENJE PO AERODROMU
Zašto kreatori filmova žive u ubedjenju da je najjednostavnija stvar upasti na aerodrom? Pored silnih kontrola i skenera juriti za ženom koju volite, a ona baš u tom momentu kreće na put, možda čak i kod drugog muškarca? Zašto bi bilo ko pomislio da će ovakav, na prvi pogled, “romantični” gest promeniti bilo šta? Sve i da promeni na filmu, u stvarnom životu sigurno ne bi.

5. PRENAGLAŠENE LJUBAVNE REAKCIJE
Na petom mestu imamo jedan od najučestalijih klišea kada su romantični filmovi u pitanju — ‘’ prenaglašavanje ljubavne reakcje’’
Da li zaista verujete da je romantično proganjati ženu, pogotovo ako vam je jasno i glasno stavila do znanja da ne želi da ima bilo šta sa vama? Da li zaista mislite da će vašu odabranicu serenade ili stajanje ispod prozora dok pada kiša sa transparentima ispisanim ljubavnim porukama zaista naterati da se predomisli? Ne bismo se složili…