NAMIRNICE KOJE ČISTE ORGANIZAM OD SVIH TOKSINA PREKO NOĆI

Većina nas živi brzo i retko kada imamo vremena da pripremamo namirnice koje će biti nutritivne i ukusne u isto vreme, a da nam sam proces ne oduzme pola dana.
Kao rezultat toga, svakodnevno unosimo u organizam hranu koja nam nanosi mnogo štete i izlaže naše organe velikom pritisku.

Pred nama se nalazi kratka ali slatka lista namirnica koje se mogu ubaciti u svakodnevnu upotrebu, a one će na prirodan način očistiti naše telo od otrova koji se svakodnevno talože.

Cvekla
Cvekla je veoma korisna namirnica koja spada u porodicu korenja.
Izuzetno je zdrava jer sadrži gvožđe, kalcijum i tip antioksidansa koji se naziva betain. U pitanju je biljni pigment koji je odgovoran za crvenu boju. Ovaj sastojak je odgovoran za jačanje ćelijske strukture i reparaciju i regeneraciju ćelija jetre. Jetra organ koji je  odgovoran za zaštitu našeg tela od svih toksina kojima se izlažemo, te dodatkom prirodno detoksifiujućeg povrća, može biti od velike pomoći.

Crni i beli luk
Iako ne miriše najprijatnije na svetu, i ptice na grani znaju koliko je luk krucijalan dodatak svakodnevnoj ishrani. Obe vrste luka sadrže flavonoide koji učestvuju u  stvaranju glutationa, jednog od najjačih antioksidanasa jetre. Odgovorni su za stimulaciju jetre, i uz pomoć njih proizvode se enzimi potrebni za detoks kojima će biti isfiltrirani toksični ostaci iz našeg digestvinog trakta.

Zeleniš bilo kog tipa
Postoje razne grupe i podgrupe zeleniša, ali je upravo tamniji zeleniš odgovoran za digestivni sistem i on omogućava snažan detoksikujući efekat hlorofilom. Ovaj biljni pigment je odgovoran za apsorbovanje svetlosti u procesu fotosinteze,  kojim se kasnije stvara energija. Osim toga, on ima sposobnost da veže toksine i ostale slobodne radikale, pa ih tako pretvora u neutralne materije. I na kraju, čisti telo od teških metala koji se vremenom nakupe.

Limunova voda
Svi znamo koliko je citrusno voće delotvorno po naš organizam i  odlično je za sistem organa za varenje jer je bogato vitaminom C. Ovo premoćno jedinjenje aktivira enzime jetre, a oni pomažu u procesu pretvaranja toksina u oblike koji su rastvorivi u vodi. Kao rezultat ovog procesa, dobijamo rasterećena creva.

Đumbir
Đumbir je jako delotvoran i igra veliku ulogu kada je u pitanju smanjenje nadimanja i pražnjenje debelog creva. Odličan je saveznik ukoliko vas muče gasovi i mučnina, koji su
uzrokovani odumiranjem parazita. Đumbir povećava produkciju želudačne kiseline, koja ubija parazite i štiti naše telo od infekcija. I na kraju, pokreće tokove digestivnih sokova, što pomaže da ceo sistem organa za varenje funkcioniše efikasnije.