JAGODE NA SEDAM NAČINA: Omiljeno prolećno voće a mogućnosti su neograničene!

Probajte jagode na sedam načina. 

Foto: Pinterest

Jagode se obično jedu sa šlagom, posute šećerom ili čokoladom. Za neke su najukusnije samo sveže ali evo nekoliko jednostavnih recepata koji će vam se sigurno dopasti.

Čokoladni ugrizi – umočite pola kilograma jagoda u 2 dl otopljene čokolade za kuvanje. Uvaljajte u naseckane lešnike ili orahe. Svaku stavite na štapić za ražnjiće, pa onda u dublju čašu da se ohlade.

Salsa od jagoda i avokada – sjedinite šoljicu naseckanih jagoda, četvrtinu šoljice oljuštenog i naseckanog avokada, dve kašike crvenog luka, pola kašike narendane korice limuna, dve kašike limunovog soka, dve kašike seckane ljute papričice i malo šećera. Sve polako izmešajte i poslužite sveže.

„Margarita“ od jagode – u blenderu spojte šoljicu jagoda, šest kašika tekile, dve kašike likera od pomorandže, tri kockice leda i četvrtinu šoljice soka od limete.

Šejk od jagode – izmiksajte bananu, šoljicu smrznutih jagoda, pola jogurta, 3/4 šoljice soka od pomorandže ili jabuke, dve kriške tofu-sira i dve kašike meda. Mutite dok ne dobijete glatku smesu.

Sirće od jagoda – pomešajte šoljicu jagoda, kašiku šećera i kašiku vinskog sirćeta. Pustite neka odstoji jedan sat. Dodajte so, biber, dve kašike maslinovog ulja, pa izmiksajte u blenderu. Sirće od jagoda daje egzotičan ukus svakoj salati.

Voćni maslac – rastopite malo maslaca, dodajte malo šećera i soli i pola šoljice seckanih jagoda. Služite ohlađeno uz keks ili dvopek.

Sladoled od jagode – pomešajte u posudi tri šoljice seckanih jagoda i pola šoljice limunovog soka. Posebno umutite dve šoljice slatke pavlake i dve kašike arome od vanile. Polako dodajte pola litra mleka i mutite dok ne dobijete gustu smesu. Dodajte mešavinu jagoda.

Posudu stavite u zamrzivač da se dobro ohladi.

BONUS VIDEO:

https://youtu.be/cuCCfBCgSes

zena.hypetv.rs/alo.rs