KRATKA I SLATKA METODA: CEO ŽIVOT POGREŠNO PEREMO JAGODE!

Rejčel Mensfild je na svom Instagram nalogu razjasnila način na koji bi trebalo da čistimo naše letnje voće.

Foto: Pixabay

Rejčel, koja deli recepte i trikove za hranu i vodi sopstveni blog, objasnila je svojim pratiocima, kojih ima više od pola miliona: „Otkrila sam da sam pogrešno prala jagode. „Pokazaću vam kako da ih operete pre nego što ih pojedete“, nastavila je, držeći u ruci punkt jagoda. Rejčel je objasnila: „Dakle, uzmite šolju vode, kašiku soli i pomešajte.

„A zatim dodajte onoliko jagoda koliko želite da jedete odmah.“ Kada se voće stavi u činiju, Rejčel je rekla da ostavi „mešavinu da stoji oko pet minuta“. So i voda će zajedno raditi svoju magiju, uklanjajući skrivenu prljavštinu iz jagoda – kao što Rejčel pokazuje i sama kada svojim sledbenicima daje uvid u „smeđu i slatku“ vodu. Zatim je vreme da ih operete pod slavinom hladne vode na jedan minut da biste se rešili viška smeše.

Rejčel kaže da se sada zaklinje u kratku i slatku metodu – i da se ne bi vratila na stari način pranaj jer sada imaju bolji ukus nego ikad. Pokazujući sveže oprano voće, Rejčel je otkrila: „Oduševljena sam koliko su čiste i sjajne, a takođe i ukusnije – i ne, uopšte nemaju slani ukus. Ona je to ponovila u naslovu, rekavši: „Znam šta mislite – uopšte nemaju slani ukus!! ispire se i pošto je samo 5 minuta sa slanom vodom ne upija. „Neki koriste sirće i sodu bikarbonu, ali so je jednostavnija i manje oštra za samo voće. Dodajte ovo u svoju kolekciju kuhinjskih saveta.”

Izvor: najzena.rs