OVO PAROVI SU SPASILI BRAK KADA SI BILI PRED RAZVODOM: ,,20 minuta dnevno menja život”

Razvodi, nažalost, više nisu retka pojava i koliko god da smo navikli na to, uvek je tu statistika da nas podseti na poražavajuće podatke. Prema onoj koju donosi Centers for Disease Control and Prevention, 53 odsto brakova tokom prvih 20 godina završi razvodom.

Foto: Pixabay

Ipak, da li možete da pretpostavite da dve reči poput “Želim razvod” mogu da pomognu bračnom životu i poboljšanju emotivnog odnosa među partnerima? Priče koje slede u nastavku su dokaz, a možda vam njihovo iskustvo nekad zatreba i pomogne.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Prepoznajte lošeg ljubavnika

Par se pomirio na poslednji dan braka

Kad je karijera Džejmi Frimen bila u usponu, karijera njenog supruga išla je nizbrdo. Zbog toga su prestali da pričaju o svojim problemima, maltene su izbegavali jedno drugo, a samim tim su se i problemi gurali pod tepih. Njihov bračni terapeut je smatrao da treba da se razdvoje, a to su i učinili. Devet meseci nisu proveli zajedno i mislili su da je to dovoljno da potpišu papire za razvod. Jutro kada je trebalo da se sretnu na sudu i završe brak, doručkovali su zajedno, pričali i odlučili da ostanu zajedno.

Svaki dan isto pitanje

Ričard Pol Evans i njegova supruga Keri venčali su se kada su imali samo 21 godinu. Iako su se borili da ostanu zaljubljeni više od tri decenije, Ričard i Keri su prestali na kraju i da razgovaraju. Tada je, sa 55 godina, plačući pod tušem, Ričard shvatio da želi da postavi Keri jednostavno i iskreno pitanje: “Kako da ti ulepšam dan?”. Ostali su zajedno, a kažu da je to pitanje koje im je spasilo brak. Stalno ga postavljaju jedno drugom.

Komunikacija

Nakon 14 godina zajedno, Kim Zapata i njen suprug praktično su prestali da vode duboke i lične razgovore. U razgovoru sa bračnim terapeutom, shvatili su da treba da obezbede prostor i vreme tokom dana, isključivo za razgovor jedno s drugim.

“Za nas to nije ništa drugo nego određeno vreme tokom dana kada sve ostavljamo po strani kako bismo slušali jedno drugo. Vreme bez posla, bez ometanja, za razgovor o bilo čemu što nam padne na pamet”, opisala je Kim kako su uspeli da spasu brak

Vreme za se*s

Hajdi Paule i njen suprug Kris tokom godina su se udaljili jedno od drugoga, a to je, između ostalog, uključivalo i nagli pad se*sualnih aktivnosti. Ipak, tokom razgovora o razvodu, došli su na ideju da tokom mesec dana pokušaju da se opet povežu i to tako što će svakog dana voditi ljubav. Čak i onda kada su se svađali.

“Ono za šta verujem da nas je zaista promenilo je naša istrajnost da 20 minuta dnevno provedemo potpuno usredsređeni jedno na drugo”, zaključila je.

Izvor: mondo.rs