ZDRAVI I PRAKTIČNI OBROCI NA POSLU!

“Šta ćemo danas za ručak?” često bude pitanje koje se u kancelarijama pokrene daleko pre vremena za obrok. Dogovaramo se sami sa sobom da li i koliko zgrešiti, pregovaramo sa kolegama, slušamo različite ideje, apetite i vrlo često pobedu odnesu izbori zbog kojih nas u večernjim časovima grize savest. Da li postoji način da istrajemo u odluci da na poslu, a i van njega, jedemo zdravo i balansirano?

Foto: Pinterest

Poznata nutricionistkinja Maja Astaloš kaže da se često susreće sa pitanjima ljudi šta mogu jesti na poslu i otkriva nam jednu od najčešćih modernih zabluda.

„Praksa je pokazala da je glavni razlog izbegavanja zdravijeg načina ishrane ubeđenje da je za to potrebno izdvojiti dosta vremena i više novca. Jasno je da upravo zbog toga zdravije izbore pobeđuju samo oni koji su brzi. Međutim, ovu zabludu lako razbijamo jer danas postoje mnogi proizvođači koji su ove dve stvari veoma praktično, kvalitetno i funkcionalno spojili u neke od proizvoda koje uvek možete brzo i lako konzumirati na poslu – bez gubitka energije, bez trošenja vremena, ali sa unosom materija koje su dobar izbor“, objašnjava Maja.

Foto: Pinterest

U potrazi za ovakvim proizvodima, ona naglašava da su različite varijacije povrća dobar pravac jer je, u svim oblicima, veoma lako za varenje, tako da se ne gubi energija, ne oseća pospanost i lakše se obavljaju različite poslovne aktivnosti. Praktičan način da se povrće unese tokom radnog vremena, a da pritom zadovoljimo i potrebu za nutrijentima i onu za dobrim ukusom, mogu biti namazi od povrća.

Foto: Pinterest

Objašnjavajući prednosti takvih namaza, Maja Astaloš kaže:

„Potražite kombinacije koje imaju dosta nutrijenata i vitamina, poput leblebija, crvene paprike, čili paprike koja ima dragoceni kapsaicin, crnih maslina sa omega 3 masnim kiselinama.“

BONUS VIDEO:

zena.hypetv.rs