Svako ima neki svoj recept za džem od kajsija, ali ovaj je zasigurno jedan od najjednostavniji za sve ljubite slatkiša
View this post on Instagram
Sofija Cvetičanin nesebično je podelila jedan od najbržih- evo kako da spremite džem bez mnogo muke!

Potrebno je:
7kg opranih i očišćenih kajsija
2,1kg secera
Priprema:
1. korak
Kajsije seći na četvrtine, pa ređati u veliku šerpu red kajsija red secera i tako dok ne potrošite celu količinu.
2. korak
Kajsije ostaviti da puste sok oko 1 sat. Smesu kuvati prvo na jačoj temperaturi, dok se šećer ne istopi. Zatim uz povremeno mešanje kuvati na manjoj temperaturi do željene gustine.
Najbolje oko sat i po.
3. korak
Tegle i poklopce dobro oprati i staviti u rernu na 100 stepeni da se sterilišu.
Džem malo ohladiti i sipati u vruce tegle.
Tegle dobro zatvoriti i okrenuti na poklopac da bi povukle vakum. Ostaviti tako dok se ohlade.
PROČITAJTE I: ZBOG OVIH NAVIKA BRŽE STARIMO!