VEROVALI ILI NE – SIRĆE UKLANJA BORE, AKNE I STARAČKE PEGE!

Jedan od najboljih prirodnih kozmetičkih sastojaka koji nam je na raspolaganju, a koji je istovremeno jeftin i lako dostupan, jeste sirće. Ovo prirodno sredstvo nije korisno samo u kuhinji, već ima i brojne prednosti za našu kožu.

Foto: Pinterest

Sirće je izvrstan adstringent, odnosno sredstvo koje pomaže u zatvaranju pora. Nakon čišćenja lica, možete ga naneti na kožu tako da nežno obrišete lice tuferom umočenim u jabukovo sirće. Ova jednostavna metoda pomoći će vam da održite kožu čistom i zdravom.

Osim toga, sirće je takođe poznato kao sredstvo koje uklanja osunčani ten. Zahvaljujući limunskoj kiselini, sirće može pomoći u uklanjanju prekomerne pigmentacije kože nakon sunčanja. Nakon sunčanja, umočite vatu u sirće i obrišite lice. Ako želite pojačati dejstvo, možete dodati malo soka od paradajza u sirće.

Sirće takođe može pomoći u lečenju akni. S obzirom na to da je citrusnog porekla, sirće ima sposobnost da ubije bakterije koje uzrokuju akne. Pomešajte sirće sa uljem sandalovine i nanesite na lice kao masku. Ovo sredstvo može pomoći u lečenju akni i ožiljaka na koži.

Jedna od najvećih prednosti upotrebe sirćeta kao kozmetičkog sastojka je to što je to prirodni proizvod, što znači da je siguran za upotrebu.

BONUS VIDEO:

https://youtu.be/FodswsOGYrQ

zena.hypetv.rs