TOP 5 TRIKOVA ZA LEPOTU koji su postali viralni u 2022. godini!

1.Hailey Bieber nokti
Pojedini od nas su bili opsednuti noktima Hailey Bieber. Manekenka je podelila veliki broj video-snimaka sa kadrovima manikira koji su postali viralni. Najinteresantniji deo svega bila je jednostavnost većine njenih noktiju. Taj lagani, neutralni gel bazni lak sa hromiranim prahom dao je savršeno glaziran manikir.

FOTO: pexels

2.“Slugging” tehnika
“Slugging” je dobro poznata tehnika hidratacije koja je inspirisana korejskom kulturom lepote, a koja uključuje premazivanje lica određenim proizvodom kao poslednji korak u vašoj večernjoj rutini, kako biste sprečili isušivanje i zaštitili svoju barijeru vlage.
TikTok nas je zaista navukao na ovaj trend, a korisnici su primetili značajno poboljšanje teksture kože, hidratacije i celokupnog izgleda i osećaja. Vazelin, koji je nekada bio popularan za negu usana, brzo je postao i trendi proizvod za negu čitave kože.

3.“Glowy skin” ili sjajna koža
TikTok beauty trendovi iz 2022. nisu mogli da prođu bez sjajne kože. Ona je bila svačiji glavni cilj 2022. godine. Sam trend je inspirisao druge male trendove koji su eksplodirali u poslednjih nekoliko meseci, poput “glass skin“, koji ide ruku pod ruku sa najpopularnijim korejskim trendovima za negu kože.
Isto tako, možemo izdvojiti i “cold girl makeup“, gde devojke daju inspiraciju kako napraviti estetski ugodan, snežni izgled šminke za hladno vreme. Jedan od trendova koji je izašao iz ovog je bio i “passport photo makeup“, koji vam daje glatku, golden hour šminku, uz koju ćete na pasošu izgledati nerealno.

4.“Siren eyes” ili oči sirene
Ovaj trend šminke za oči nas je potpuno očarao. “Oči sirene”, kako su nazvane, imale su za cilj da rekreiraju zadivljujući izgled sirene koji privlači ljude. Ovaj trend predstavio je dugačak i oštar ajlajner koji se proteže od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla oka, a postao je pravi hit na TikToku.

Foto: Pixabay/ Rondell Melling

5.Euphoria šminka
Euphora je postala veliki deo pop kulture otkada je premijerno prikazana, a tako je bilo i tokom 2022. godine. Inspirisala je brojne modne trendove, kao i trendove u vezi sa šminkom, i pokrenula armiju vernih fanova.
Pored velike drame koja se dešavala sa glumačkom postavkom, bilo je i pregršt neverovatnih makeup lookova, tako da je samo bilo pitanje kada će postati popularni na TikToku. Haštag #Euphoria broji više od 55.7 milijardi pregleda, sa rekreacijama scena i makeup transformacija.

BONUS VIDEO:

ŽENA.HYPETV.RS