SVE IH MAJKE UČE: Muškarci su otkrili koje savete su dobili od muškog roditelja, neki su ODLIČNI!

Ko ljude zapravo uči kako treba da se ide na sastanke, kako pronaći pravog partnera i kako biti srećan u ljubavi? Naravno, postoji 1000 knjiga sa savetima

Foto: Pixabay/Panajiots

Ali ako stvarno prelistate stranice i istaknete delove od kojih vam srce igra, uskoro ćete shvatiti da je jedina stvar koju ove knjige zapravo čine jeste da vam daju gomilu saveta, ponekad protivrečnih i da se na kraju osećate zbunjeno.

Pričekajte 35 minuta pre nego što mu uzvratite poruku (“bolje ne čekati”), nemojte da se trudite da se uhvatite za novčanik – naterajte ga da plati (“treba da se ponudite da platite”), neka uvek misli da ste na ivici odlaska ( “koja je, dovraga, svrha toga?”). Ovo je samo mali uvid u protivrečnost saveta koje nudi literatura.

Bolje zaboravite te knjige i okrenite se – roditeljima. Neki će nam reći da sednemo i ispričati sve ljubavne dogodovštine koje su prošli tokom godina, dok će neki u kratkim crtama reći najvažnije lekcije koje su naučili.

Kao žene, često smo jako znatiželjne što se mota po muškom umu i koji ljubavni savet majki su poslušali.

Deset muškaraca je otkrilo koji su to ljubavni saveti majki koje su poslušali:

1. Kad sam imao 20 godina i prvo slomljeno srce mama mi je dala savet. Rekla je: “Ono što trpiš u vezi je sve što ćeš iz nje dobiti.” To se pokazalo tačno na više od jednog načina – Aleks, 23

2. Jednostavno je. Mama mi je jednom rekla: “Pogledaj njenu majku i videćeš njenu budućnost” – Brajan, 25
3. Nemoj žuriti, rekla mi je. Ako misliš da je ona prava za tebe, ili vidiš budućnost s njom i ona te čini srećnim, onda nastavi s tim. Nikada ne dopusti da te partnerka prisiljava na nešto što ne želiš. Takođe, budi iskren o svojim osećajima – Den, 27

4. Ako sad nije dobro, nikad ni neće biti. (Amin, mama) – Džoni, 30

5. Obrati pažnju na to kako se ponaša prema konobaru u restoranu. To će ti sve reći – Klif Montana, 26

6. “Nikad se ne zadovoljavaj ni s kim.” – Šejn, 29

7. Moja mama je bila velika zagovornica fraze “ako si u vezi, ti si deo tima.” Stoga moraš naučiti da praviš kompromise i shvatiti da se više ne radi samo o tebi. A s tim dolazi i velika odgovornost. Ako želiš biti dobar dečko ili muž, njihove potrebe moraš staviti ispred svojih. Jer na kraju dana, vi ste tim. Njena sreća je i vaša sreća – otkrio je Tomas, 28, za Your Tango.

8. Ne srljaj u vezu u koju nisi siguran. Budi strpljiv dok ne pronađeš “pravu” osobu – Bari, 34

9. Veruj svojim instinktima – oduvek to radim – Džordž, 31

10. “Najbolje je zaljubiti se u najboljeg prijatelja.” To je nešto što mi je mama rekla kad sam bio jako mali i to je zauvek ostalo sa mnom – Grant, 29, piše 24hr.