MOŽDA STE MISLILI DA JE SULEJMAN: ,,Turski Bred Pit” je najplaćeniji glumac i san je mnogih devojaka

Lepotan kojeg zovu “turski Bred Pit” je i najbogatiji glumac u ovoj zemlji!

Foto: Instagram

Koliko novca zarađuju glumci tema je koja privlači pažnju ne samo kod nas nego i u Turskoj. Za srpsku publiku, verovatno bi izbor pao na Halita Ergenča koji je osvojio svakog ulogom sultana Sulejmana Veličanstvenog. Možda bi drugi pokušaj bio Burak Ozčivit, proslavljen zbog uloge Bali-bega. Ipak, najbogatiji turski glumac je Kivanč Tagtlitug, poznat po ulogama Ljubav i osveta, Zabranjeno voće, Sever Jug i Ljubav iz osvete. Ovaj plavooki Turčin čija je baba rođena u Sarajevu, a deda u Prištini, odrastao je u Adani gde njegova porodica razvija pekarski posao punih sto godina. Evo kako je počela njegova karijera…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kıvanç Tatlıtuğ (@kivanctatlitug)

Prvobitno se bavio košarkom, još dok je pohađao privatnu gimnaziju, a onda ga je povreda zauvek izbacila iz sveta profesionalnog sporta. Ono što bi za drugoga bio kraj, za njega je označilo početak – posle kastinga je počeo karijeru kao fotomodel i otisnuo se u Pariz. Godine 2002. je osvojio titulu najboljeg fotomodela na svetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kıvanç Tatlıtuğ (@kivanctatlitug)

Iz Francuske se vratio u domovinu na poziv da učestvuje u snimanju prve turske serije koja će napraviti bum i biti prodata na Bliskom istoku. Do danas je napravio takvu karijer da je postao najplaćeniji turski glumac, a pripao mu je i nadimak “turski Bred Pit”.

Njegovo bogatstvo se procenjuje na 15 miliona dolara, a odmah iza njega, sa zaradom od po 10 miliona dolara su nekadašnja sultanija Hurem – Merjem Ozerli i jedan od najzgodnijih glumaca – Džan Jaman.

Kivanč je oženjen dizajnerkom Bašak Dizer, s kojom je u aprilu ove godine dobio sina.

Izvor: lepa i srećna