KOLIKO JE NORMALNO IMATI ODNOSA U VEZI?

Ovo je pitanje koje muči mnoge parove, a sada je i odgovor tu

Foto: Pixabay/OmarMedinaFilms

Koja količina se*sa je normalna u vezi? Koliko puta ste sebi postavili ovo pitanje? I nikada niste sigurni šta je odgovor.

Razlog tome jeste to što na njega ne postoji tačan ili ispravan odgovor.

 

Količina seksa u vezi zavisi od individualnih potreba, želja i mogućnosti. Libido svake osobe je na različitom nivou i to ne znači nužno da ste vi i vaš partner na istoj talasnoj dužini po ovom pitanju.

I to je u redu, sve dok su vaše potrebe usaglašene. Iako su potrebe partnera retko baš u potpunosti iste, to nije nemoguće. Postoje oni parovi koji se*s upražnjavaju 2 do 3 puta nedeljno i im je sasvim u redu, dok ima i onih koji to čine jednom mesečno.

 

Bilo kako bilo, sve je super dok ne dođe do razilaženja potreba, pa se jedan partner zbog toga oseća loše. Tada je najbolje partneru otvoreno reći šta je to što vam smeta, jer jedino tako se taj problem može i rešiti. Najbolje je da se nađe zlatna sredina, jer tako oba partnera mogu da dobiju približno ono o čemu maštaju i ono što žele.

 

Ljudska se*sualnost je zaista veoma širok spektar po pitanju svih mogućih preferencija i, kao što su različiti ljudi se*sualno uzbuđeni različitim stvarima, pozama i pokretima, teško je govoriti o normalnoj količini se*sa.

 

Iako postoje brojne studije na ovu temu koje su proizvele određene statistike, ne morate da brinete ako se ne uklapate u većinu. Najvažnije je sopstveno zadovoljstvo i mogućnost zdravog razgovora o se*sualnom životu sa partnerom.

Ukoliko vaš partner često nema volju za seksom, možda treba više da se potrudite. Što više pažnje, dodira, maženja, ali i poruka, pogleda to će biti veća verovatnoća da će libido vašeg partnera biti izraženiji.

 

Važno je da se vi dobro osećate i da nemate skrivene frustracije, a sve ostalo se može popraviti.

Izvor: glossy