ŽENA SA DVA LICA: ,,Desetka je jednako ja” Daniela Boračeva priznala da prolazi kroz težak period života

Voditeljka Hype televizije Daniela Boračeva priprema se za novu sezonu emisije ,,Desetka” koju je i do sada radila sa ogromnim žarom, a kako je trud bitna stavka  voditeljkog posla, od nekadašnje manekenke očekuje se još uspešnija sezona

Foto: Privatna arhiva

Autorka emisije ,,Desetka” u razgovoru iskreno odgovara na sva pitanja u vezi sa trenutnim poslom, ali i onim što je u pozadini uspeha- dolazak iz Bugarske, ko je bitan iza nje ostao u pomenutoj državi, ali i daje odgovor na pitanje koje mnoge zanima

1. Kako je izgledalo tvoje detinjstvo u Bugarskoj?

Ja potičem iz obične radničke porodice i jako sam ponosna na svoje poreklo. Imala sam detinjstvo kao i svako drugo dete u Bugarskoj u vreme totalitarnog komunistickog režima. Tu nije bilo velikih razlika, svi smo imali manje-više sličnih mogućnosti. Mama je bila uvek jako stroga i zahtevna, tako da sam naučena na red, rad i disciplinu. Tata je uvek bio moj anđeo čuvar, uvek na mojoj strani kakvo god sr… da napravim! A ja sam bila ,,buntovnik” od malena. Nikad nisam davala na sebe, imala svoje čvrste stavove i često bila u problemu sa nastavnicima u školi, bez obzira što sam bila odličan đak.

Foto: Privatna arhiva

2. Šta te uvek rastuži?

Suze na oči mi danas natera svaka pomisao na roditelje i porodicu, jer sam daleko i nedostaju mi.

3. Nekadašnja manekenka, a danas voditeljka- kako su se ukrstila ta dva puta?

Sa 15 godina sam bila odabrana da budem jedna od 10 manekenki za celu zemlju. Tada je to bilo ozbiljno zanimanje u Bugarskoj i manekenke su bile najveće zvezde u zemlji, pevačice su se kasnije pojavile. Na jednoj velikoj reviji dok sam šetala pistom bila sam primećena od strane jednog poznatog TV producenta i voditelja, koji je bio u potrazi za TV licem i to voditeljkom za jedan u to vreme revolucionarni tv projekat koji se zvao ,,Zvezdani trenutak”, takmičenje za pevače amatere. Tako je počela moja  karijera. Dalje se nastavilo tako što sam vodila nekoliko TV formata, koji su bili u vezi sa  modom. Tako su se spojila moja oba zanimanja.

4. Deluje kao da je kod tebe sve imalo svoj tok- ulažanje u svet poznatih u najranijem dobu, ljubav te je dovela u Beograd i ista ta ljubav, samo kasnije prema gradu, zadržala  te ovde?

Bas naprotiv, moj život nikad nije išao pravim redosledom. Ja sam sve radila naopako, počela da radim pre nego što sam završila školu, to je tada bilo skoro nezamislivo. Imala 1 iz vladanja zbog nepoštovanja pravila ( nisam htela da nosim obaveznu uniformu uvek se ,,modirala”). Ja sam buntovnik i avanturista po prirodi i to je obeležilo ceo moj život, pa i dolazak u Beograd. Došla sam ovde prativši tadašnjeg partnera, zaljubila se u ovaj divan grad, u mentalitet i toplinu srpskog naroda i poželela da ostanem ovde zauvek! Nikad nisam zažalila zbog te svoje odluke bez obzira na to koliko je teških momenata bilo. Trenutno isto prolazim kroz jedan težak životni ciklus. Ova godina je za mene jako turbulentna i puna izazova. Ali ni jednog trenutka nisam pomislila da odustanem i vratim se. Beograd je moj grad i tako će ostati!

Foto: Privatna arhiva

5. Emisija ,,Desetka” kao format postoji uskoro već devet sezona, koliko je bilo teško da se izborite da uspete u ovom poslu, jer ti srpski nije maternji jezik?

Kada sam došla u Beograd uopste nisam mislila da ću raditi na tv, niti planirala nešto slično. Ali sudbina je to drugačije nacrtala. Godine 2007. igrom slučaja sam počela da radim kao izvršni producent i urednik nekoliko emisija koje su se emitovale na tadašnjoj Fox Tv. Ostalo je istorija! Bilo je velikih uspona i padova, suza, teških momenata, ali život je takav. Nikada nisam odustala. Emisiju ,,Desetka” čiji sam autor dugo nisam želela da vodim zbog svog perfekcionizma i zato što sam mislila da kao stranac nikada neću imati dovoljno dobru dikciju za to. I bez obzira na to što nikad neću uspeti da izgovorim č i ć kao vi  izgleda da se moj ,,egzotični” naglasak gledaocima dopada jer vrlo često dobijam poruke tipa :,,Obožavam da te slušam! Imaš izuzetno mio glas” i slično. I mogu reći da sam beskrajno srećna zbog toga.

6. Čije ti je mišljenje bilo najvažnije od sagovornika te si se posebno namučila da dođeš do njega?

Važno mi je svačije mišljenje svakog gosta u emisiji ,,Desetka”, da nije tako ne bih ih ni pozvala da ga daju. Goste biram isključivo na osnovu teme i uvek se trudim da imam različite profile i zanimanja pa samim tim i različita mišljenja. Radila sam ekskluzivne intervjue sa najvećim zvezdama u konceptu ,,Moja Desetka” i naravno oko najvećim zvezdama se uvek potrudiš i teško ih možda dobiješ u početku. Ali i najlakše je sarađivati. Na primer sa Lukasom smo uspeli iz trećeg puta, ali moja sreća kada me je posle emisije  pozvao da kaže da je to najbolja emisija koju je neko uradio sa njim. To je ogromno priznanje!

Foto: Privatna arhiva

7. Zašto se emisija zove ,,Desetka”, da li to znači da ne prihvataš ništa ispod toga?

Za mene je broj 10 čista simbolika . Počinje za 1 uvek treba težiti da budeš broj 1. A 10 kao celina je simbol nečeg što je najbolje. Skoro su me pitali na Instagramu da li će Desetka imati svoj Instagram profil. Odgovorila sam DESETKA je jednako JA. I ne prihvatam ništa ispod toga. Ako nije čista 10 nije moja priča i to se odnosi na sve segmente života.

8. Ko je zaslužan za ime emisije?

Za sve što je vezano za emisiju sam zaslužna isključivo ja. Koliko neskromno zvučalo. Imam sjajnog saradnika i scenaristu, ali on se pridružio kasnije. Desetka je već postojala. Mili Čolić hvala što me trpiš tolike godine- smeje se Daniela.

9. S obzirom na to da si poznata javnosti, da li imaš anksiozne napade ili neku vrstu nemira zbog toga što si javna ličnost? Prati te ogroman broj ljudi, postoji li strah da bi neko mogao da ti naudi?

Ja sebe zaista ne doživljavam kao javnu ličnost i bukvalno se zaprepastim kada me neko prepozna kad me vidi negde. Stižu mi poruke obično na Instagram da su me videli kako šetam sa drugaricom na keju ili kako pijem kafu u nekom kafiću sa nekim, ali ljudi uglavnom mi dodele kompliment kako sam uživo lepša nego na televiziji i to je predivno čuti. Uglavnom su svi dobronamerni, tako da nemam razloga da se plašim. A ja sam inače neko ko se ničega ne plaši.

10. Ko je Daniela Boračeva kada se ugase kamere?

Jedna obična žena, koja nije uvek perfektno našminkana, sređena i stilizovana po poslednjoj modi. Ja se nikada ne šminkam osim za snimanja i slikanja. Patike, farmerke i majica ili košulja su moj stajling privatno. Umem da se slomim na hiljadu komada, isplačem kao kiša, otpatim ono što me muči, ali to radim isključivo u svoja četiri zida i sama sa sobom. Neki moj bivši partner je rekao da sam ja žena sa dva lica. Jedno za javnost i jedno za kuću. Ali ja sam dupla Lavica ja ne pokazujem slabost javno, nikad. Ako se rasplačem pred tobom znači da si neko specijalan u mom životu i to moraš da umeš da ceniš. Moj osmeh je moje oružje protiv tuge!