CEO ŽIVOT JE PROGANJAO NESTANAK LJUBAVNIKA: Jedne noći je otišao i nikada se nije vratio ,,Neću pomiriti sa tim”

Oliviju Njutn- Džon koja je preminula  u svom domu u Južnoj Kaliforniji, proganjao je ceo život nestanak ljubavnika Patrika Mekdermota koji je jedne noći otišao na noćno pecanje i nikada se nije vratio.

Foto: Printscreen YouTube

Patrik Mekdermot (48) je 30. juna 2005. otišao na noćno pecanje sa još 22 osobe, ali je nestao pre nego što se vratio na kopno, a da to niko nije primetio. Skoro dve decenije nakon toga, pričalo se da se krio u Meksiku, bežeći od dugova.

Ali istragom policije, medija i privatnih detektiva nije pronađen bilo kakav ubedljiv dokaz, uprkos stalnim izveštajima da je on viđen.

„Mislim da se nikada neću pomiriti sa tim, mislim da će uvek biti znak pitanja”, rekla je Olivija Njutn- Džon, prenosi “Dejli mejl”.

Šta se desilo u noći misterioznog nestanka?

Glumica je vezu sa Mekdermotom počela nakon razvoda od prvog muža Meta Latancija 1995. godine. Njutn-Džon bila je na promotivnoj turneji u Australiji kada je Mekdermot nestao i prošlo je još nedelju dana nakon pecanja dok nije primećeno da ga nema.

Posada na ribarskom brodu na koji se ukrcao, našla je ključeve Amerikanca, pasoš i novčanik na brodu, a njegov automobil je pronađen parkiran u marini San Pedro u Los Anđelesu. Ali niko nije shvatio da je nestao sve dok nije propustio porodični događaj šestog jula, pa je 11. jula konačno kontaktirana policija.

MekDermot je bio oženjen i imao je sina, a sud mu je pre nestanka naredio da plati 8.000 dolara alimentacije retroaktivno.

Bankrotirao je zbog dugova većih od 30.000 dolara, što je izazvalo spekulacije da je lažirao svoju smrt da bi jednostavno pobegao i počeo iznova. Istraga obalske straže pokazala je da „nisu pronađeni ikakvi dokazi o krivičnom delu, samoubistvu, nesreći ili prevari”.

Trogodišnja istraga o ribarskom brodu Sloboda” otkrila je da na dan putovanja nje sprovedena kontrola broja putnika, zbog čega je Mekdermotov nestanak ostao neprimećen.

Ali nisu prestajale da pistižu priče očevidaca da su ga viđali u okolini Meksika. TV kompanije su u više navrata slale zamaskirane filmske ekipe i privatnog detektiva da ga traže i postavljale sofisticirane zamke na veb-sajtovima kako bi mu ušle u trag.

Detektiv Džon Nazarijan je 2016. insistirao: „Priča se da je bio sa nemačkim državljaninom. Razgovarao sam sa ljudima tamo. Devojka sa kojom je putovao rekla je da je pričao sa naglaskom… Zaključiti da je pao sa čamca, a da ga navodno niko nije video kako pada je nešto najbesmislenije što sam čuo u životu”.

Ipak, sve istrage bile su bezuspešne i Mekdermot je ostao “neuhvatljiv”.

Tu su i fotografije muškarca i žene za koje se pričalo da su Mekdermot i njegova nova ljubavnica u Meksiku objavljene 2017. godine u magazinu “Nova ideja”. Međutim, kasnije se javio par iz Kanade rekavši da je on na slici.

Olivija: “Ljudski je pitati se”

Glumica se 2008. udala za Džona Isterlinga sa kojim je ostala do kraja i koji je saopštio vest o njenoj smrti.

„To su stvari u životu koje morate prihvatiti i pustiti. Naravno, uvek se postavljaju pitanja i to je ljudski. ali znate, nastavite da živite dalje”, rekla je jednom prilikom Olivija koja je sa prvim suprugom Metom Latancijem dobila ćerku Kloi Rouz Latanci (36).

Izvor: zena.blic.rs