,,REDOVNO SAM ODLAZIO NA PSIHOTERAPIJE” Miloš Timotijević progovorio o teškom periodu: Zbog nje sam prihvatio taj posao!

Glumac Miloš Timotijević beleži brojne uspehe

Foto: Printscreen YouTube

 

Tokom pandemije korone virusa glumac se nije osećao prijatno, te su se tada pritisak i teskoba dodatno pojačali:

– U početku nisam osećao tu vrstu pritiska, ali se on s vremenom pojačavao i krenuo “da me radi”. Inače, nisam čovek koji voli da se izoluje, osim ako mi nije neophodan mir pa to uradim svesno. Zabrane koje smo imali tokom lokdauna bile su stvarno strašne, nisam mogao ništa da radim, a pošto sam slobodan umetnik, to je pritisak i teskobu dodatno pojačalo. Kad se sve nagomilalo, da ne bih pukao, odlučio sam da poslušam savete prijatelja i potražim stručnu pomoć. Intenzivno sam odlazio na terapije dve godine. Sada to činim periodično, kad osetim potrebu. Zanimljivo je da terapije ne mogu da budu kontraproduktivne, one samo ne moraju da budu produktivne. To zavisi od vas i vaše želje da uradite za sebe nešto dobro. Ako imate istinsku želju, pomoći će vam, a ako je nemate, verovatno ćete samo gubiti vreme – priča Timotijević.

 

Kako uloge koje je tumačio utiču na njega priča glumac:

– Postoje likovi koji me znatno promene privatno. Što si bliži liku, više se i sam menjaš, želeo ti to ili ne. Ukoliko je distanca od lika koji tumačim veća, manja je mogućnost da utiče na mene. Imao sam taj doživljaj sa ulogom u seriji “Besa”, koju radim od 2018, i onom u filmu “Vlažnost” za koji sam se spremao više do godinu i po dana. Ulazak u karakter koji je potpuno drugačiji od tvog ume da zbuni telo jer moraš da obiđeš čitav krug da bi došao do prirodnog i jednostavnog rešenja. A usput napraviš i gomilu grešaka. To mi se posebno događa u pozorištu. Da bih se resetovao i vratio k sebi, odlazio sam redovno na psihoterapije – rekao je on.

Ove godine počelo je snimanje serije ,,Poziv”, a glavnu ulogu tumači proslavljena glumica koja živi u Los Anđelesu, Mirjana Joković, kojoj se Timotijević divi.

– Mira Joković je jedan od ključnih razloga što sam privatio taj posao. Divio sam joj se i pratio njen rad još kao klinac, kasnije i student. Bilo mi je veliko zadovoljstvo što smo igrali zajedno, brzo i lako smo sarađivali. Najvažnije je što je glavni lik u seriji ženski. Mislim da će biti veoma važna zbog toga – rekao je glumac za “Gloriju”.

 

Glumačku karijeru započeo je ulogom u seriji ,,Kraj dinastije Obrenović”. Kako su godine prolazile, on se tu nije zaustavljao te je bio zapažen i u brojnim serijama i filmovima: ,,Srećni ljudi”, ,,Porodično blago”, ,,Vojna akademija” ,,Besa”, ,,Južni vetar”…

BONUS VIDEO: