NIJE BILA PRINCEZA! Ovo su izmišljotine o pokojnoj Dajani, istina je konačno našla svoj put!

Veliki broj “zanimljiviih činjenica” o pokojnoj majci prinčeva Vilijama i Harija zapravo nema veze sa istinom

Foto: Printscreen YouTube

Svakog dana, širom sveta se napišu stotine, možda čak i hiljade, članaka o pokojnoj princezi Dajani, na svim mogućim jezicima.

 

Jedna od najomiljenijih plemkinja u istoriji ne izlazi iz naših srca ni 25 godina nakon njene tragične smrti, pa sve i dalje interesuje šta je oblačila, jela, koga je volela i o čemu je maštala slavna Ledi Di. Ipak, budući da je preminula 31. avgusta, ovaj mesec je tradicionalno preplavljen pričama o njenom kratkom i uzbudljivom životu, a baš kad pomislimo da smo otkrili sve o Dajani – pojavi se još!

Recimo, nedavno smo saznali da je o njoj kružilo mnogo neistina, koje su se održale sve do danas. Samo u ovom članku već smo, zavedeni mitovima, napravili dve “greške”: ona nije bila princeza, niti joj je nadimak bio Ledi Di!

 

Iako je uvreženo mišljenje da je ona bila princeza od Velsa, istina je da to nije bilo moguće. Naime, u britanskoj kraljevskoj porodici postoji tradicija da titulu princeze dobija samo žena koja je rođena u njoj, što znači da neko ko udajom dolazi među Vindzorove ne može biti princeza!

Dakle, iako je njen bivši suprug Čarls zaista princ od Velsa, Dajanu su mediji samo nazivali princezom od Velsa, dok je zapravo bila – vojvotkinja od Kornvola! Baš kao i trenutna Čarlsova supruga Kamila Parker.

Dajana je, doduše, nosila titulu Njenog kraljevskog visočanstva, koja joj je oduzeta nakon razvoda (na Čarlsovo insistiranje, iako je čak i kraljica želela da joj dopusti da je zadrži).

 

Iz istog razloga, njene snahe Kejt Midlton i Megan Markl danas nisu princeze već vojvotkinje od Kembridža i Saseksa.

Najpoznatiji nadimak Dajane Spenser glasio je Ledi Di, a zanimljivo je da su je tako nazivali samo mediji! Zapravo su je najbliži zvali Dač, a njen privatni kuvar svojevremeno je potvrdio da je čuo da ju je tim nadimkom dozivala Sara Ferguson, njena jetrva i bivša supruga princa Endrua od Jorka.

U mnogim čestitkama i pismima koja su ostala iza nje pokojna Dajana se naziva upravo ovim nadimkom, a i njen brat Čarls Spenser je svojevremenon istakao da su je svi zvali Dač.

Nakon što je rekla “da” princu Čarlsu od Velsa, Dajani je bilo jasno da nema načina da umakne paparacima i ostane ispod radara, pa je u jednom trenutku prestala i da pokušava.

Umesto da beži da se skriva, pronašla je sjajan način da je ostave na miru u jednom periodu! Naime, neko vreme su je paparaci svaki dan fotografisali dok ide u teretanu, čemu je majka prinčeva Harija i Vilijama doskočila tako što se svakog dana oblačila identično: u isti duks, iste biciklističke, iste patike i sokne. Znala je da niko od paparaca neće kupiti identične fotografije i da će je vremenom ostaviti na miru jer im ne daje nov materijal.

Izvor: glossy.espreso.co.rs