SAZNAJTE ŠTA PREDSTAVLJA LJUBAV ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK

Ako ste ljubitelj horoskopa i redovno ga pratite, onda ste sigurno pomislili na to šta svakom horoskopskom znaku predstavlja ljubav i afekcija.

Foto: Pixabay

Ovan

Za osobe rođene u znaku Ovna, ljubav je potreba koja treba biti ispunjena. Shvataju je kao svoje osnovno pravo i ne oklevaju da zatraže ljubav. Osoba u znaku Ovna neće oklevati da svoju ljubav potraži na neobičnim i neočekivanim mestima, naročito ako mu neka osoba zapne za oko

Ovan vene kada je bez ljubavi. Za osobe u ovom znaku ljubav je poput čarobnog napitka, u potpunosti ih ispunjava. Oni traže neprestanu ljubav i pokazivanje pažnje kada su u vezi. Ako ih partner zanemari i ne posveti im dovoljno pažnje, oni će se ohladiti.

Mada u određenim situacijama, kada su iskreno i jako zaljubljeni, oni će odbijanje shvatiti kao izazov i neće odustati od te osobe, dok je ne osvoje. Ono što Ovnovi još trebaju da nauče u ljubavi je: da investiraju svoje poverenje na pravi način, u pravu osobu, i u pravo vreme. Trebaju naučiti dobro da razmisle pre nego što “skoče”.

Bik

Za osobe rođene u znaku Bika, ljubav je privrženost u svoj svojoj iskonskoj, fizičkoj i senzualnoj bliskosti. Kada im je potrebna ljubav, ona im odmah mora biti dostupna, ugodna i treba da im pruži zadovoljstvo. Oni znaju kako da vole, ali umeju i da pruže i prime ljubav.

Ljubav za njih ima sasvim jednostavno i razumljivo značenje. Bikovi su postojani i odani, oni cene materijalna dobra i sigurnost i privlače ih ljudi koji im to mogu pružiti. Oni takođe žele u potpunosti da poseduju voljenu osobu.

Pri tome pokazuju sav svoj bes, ljubomoru, tvrdoglavost, zavisnost i posesivnost. Ono što osobe u znaku Bika još uvek trebaju da nauče je: fleksibilnost, sposobnost da oproste kada ih netko povredi ili odbije te da bolje slušaju i razumeju svog partnera.

Blizanci

Za osobe rođene u znaku Blizanaca ljubav je osećaj udobnosti i sigurnosti koji ih čini srećnim i pruža im zadovoljstvo. S druge strane, ljubav je i prepreka za osećaj potpune slobode. U pozitivnom smislu, ljubav za njih predstavlja ugodnu i prijatnu povezanost s partnerom.

U negativnom smislu, ljubav kod njih može izazvati osećaj ozlojeđenosti, jer u određenim situacijama Blizanci shvataju ljubav kao ograničenje. U takvim okolnostima, Blizanci mogu pokazati površno ponašanje, sklonost ka prevari, nepouzdanost.

Ako osobe u znaku Blizanaca nastave posmatrati vezu kao jedan vid obaveze, onda će ta ljubav za njih izgledati samo kao puki osećaj obaveze i barijera za njihovu slobodu i nezavisnost. Osobe u znaku Blizanaca u ljubavi još uvek trebaju da nauče da cene nedodirljivu, toplu i nežnu stranu ljubavi.

Saznjate i: Za ova tri horoskopska znaka kažu da su majke bez empatije

Rak

Za osobe rođene u znaku Raka ljubav je mreža emotivne sigurnosti, potreba koja je iznad svih ostalih potreba i nešto što bi prvenstveno trebalo nastati iz iskrenosti i prijateljstva. Ljubav za njih predstavlja najlepši osjećaj. Njihova ogromna potreba za ljubavlju izaziva u njima osećaj duboke sentimentalnosti.

Sva prošla iskustva, osećaji gubitka i razočaranja, čine da osobe u znaku Raka postanu emotivne, velikodušne i senzualne osobe. Iako su povučeni i očvrsnuli od životnih udaraca, ipak njihov čitav svet počiva na temeljima osećaja i sentimentalnosti. Njima je potrebno pravo ljubavno gnezdo, u kojem će se osećati sigurno i ispunjeno. Osobe u znaku Raka u ljubavi još uvek trebaju da nauče kako da se opuste i prepuste i otvoreno se izražavaju.

Lav

Za osobe rođene u znaku Lava ljubav je romansa – vatrena, jasna, penušava i predivna – nalik na one iz romantičnih filmova i bajki. Oni obožavaju da budu zaljubljeni i divan im je osećaj kada vole i kada su voljeni. To izaziva u njima mnoštvo pozitivnih i lepih emocija.

Lavovi umeju da vole i samog sebe, ali i celi svet. Lavovi imaju sposobnost da bez ikakvih pritisaka, očekivanja i uslovljavanja izvuku ispunjenje i zadovoljstvo iz voljenih osoba. Oni umeju da vole i pruže ljubav, ali očekuju isto zauzvrat. Njihova potreba i nagon za dominacijom i moći ispoljava se i u vezi s partnerom.

Oni vole potčinjenost i žude za uveravanjem. Lavovi ne zabušavaju što se tiče velikodušnosti i pažnje prema partneru. Oni očekuju da im se zahvalnost pokaže otvoreno i iskreno i da im se ukaže poštovanje. Osobe u znaku Lava u ljubavi još uvek trebaju da nauče da budu skromni i smerni. I da je u ljubavi podednako važno davati koliko i uzimati.

Devica

Za osobe rođene u znaku Device ljubav je misterija kojoj se željno očekuju predati. U ljubavi su na rubu svesnog razmišljanja, ne žele da znaju ništa više od onog što vide i veruju u ono što vide. A stvari koje ne vide, za njih možda uopšte i ne postoje.

U potpunosti su posvećeni svojoj vezi i partneru, ali u ljubavi vide i njenu praktičnu stranu. Pošto su konstantno zaokupljeni razmišljanjem i planovima, ne umeju da se opuste u potpunosti. Često je njihova najveća ljubav njihov posao, njihova kuća i mesto gde mogu da stvore savršenu atmosferu.

Savršenstvo ih inspiriše i pokreće. Dobar partner treba da pokuša da ih opusti i odagna ozbiljnost i opreznost koja im je konstantno na umu. Osobe u znaku Device u ljubavi još uvek trebaju da nauče da osete strast i toplinu. Potrebna im je i sposobnost da razumeju da je ljubav mnogo više od čiste analize i računice i da ima mnogo dublje značenje.

Vaga

Za osobe rođene u znaku Vage ljubav je harmonija. Spajanje umova koje je izbalansirano – ni u kom slučaju nije ekstremno i vodi do srećnih i ugodnih rezultata za obe strane. U Vaginom staloženom, simetričnom i skladnom svetu, ljubav se vezuje za lepotu. Venera, vladajuća planeta Vage, uliva u ove osobe duboko ukorenjeno poštovanje za estetiku, simetriju i sklad.

Nekad ovo može predstavljati i problem za njih, jer se može dogoditi da ne uspeju da shvate dublje značenje ljubavi. Potrebno im je dosta vremena da odaberu savršenog partnera, jer žele da im partner po svemu odgovara. Pošto su šarmantne i elegantne, osobe u znaku Vage retko imaju problema u pronalaženju obožavatelja i partnera, ali im je, ponekad, potrebno mnogo vremena da se odluče. A za to vreme, dok Vage razmišljaju, potencijalni partner može otići razočaran, jer mu je dosadilo da čeka.

Vage odmah znaju jesu li zaljubljene i uživaju u svim detaljima koji prate zaljubljenost i udvaranje. Osobe u znaku Vage još uvek trebaju da nauče da je lepota u očima onoga koji posmatra. Sklad zaljubljenih srca i kompatibilnost je važnija od izgleda. Važno je dublje značenje same ljubavi.

Škorpija

Za osobe rođene u znaku Škorpije ljubav je žudnja za jedinstvom koja ih obuzima u potpunosti i prati ih tokom čitavog života i utiče na njihova mišljenja i izbore. Za njih je ljubav vrhunsko osećanje, vredno svake žrtve, kod njih je to osećanje izraženo i bolje ga razumeju na jedan više fizički, telesni način.

Pomoću intimnosti oni pronalaze i razumeju nepoznato, prelaze fizičke barijere i dodiruju akorde sopstvene svesti, što ih beskrajno opčinjava. Nije ni čudo što intimnost s partnerom ima ogroman značaj u njihovom životu. To je za njih način da spoje ljudsko sa duhovnim. Osobe u znaku Škorpije još uvek trebaju da nauče značaj toga da je ljubav davanje i predaja. Ispunjenje u ljubavi treba biti obostrano.

Strelac

Za osobe rođene u znaku Strelca ljubav je prava i večna, ali i nešto što ih može zaobići i zbog toga je moraju pronaći, istražiti, povratiti i zadržati, pre nego što je zauvek izgube. Strelci su u suštini nesigurni. Njihove nesigurnosti su pažljivo zamaskirane njihovom komunikativnom, druželjubivom i iskrenom pojavom. Pošto se često plaše stvarnosti, oni traže utočište u idealizovanju, i u tome nekada znaju da preteraju.

Poseduju snažan duh i volju za istraživanjem. Plaše se da pogledaju dublje u svoje osećaje i zbog toga im se može dogoditi da ne iskuse potpuno ispunjenje u ljubavi. Preterano su obazrivi po pitanju svog prostora i slobode i zbog toga nekad mogu pomisliti da će ih ljubav sputati i vezati, a ne osloboditi. Ipak, njihovi partneri mogu mnogo toga naučiti iz njihovog zaraznog idealizma, optimizma i entuzijazma. Osobe u znaku Strelca u ljubavi još uvek trebaju da nauče lekcije iz odanosti i predanosti.

 

Jarac

Za osobe rođene u znaku Jarca ljubav je uzajamna razmena zadovoljstva koja donosi potrebnu sigurnost, mir i zadovoljstvo. I nasuprot opštem mišljenju, ljubav im je vrlo važna. Za njih ljubav predstavlja povezanost i odgovornost, ali i senzualnost i stabilnost. Njihova ozbiljna spoljašnjost može prikriti njihovu nežnu i blagu stranu ličnosti, ali oni u potpunosti razumeju ljubav. Kada se oslobode i otvore prema partneru, obasipaće ga s naletima razuzdane strasti i ekstremnom sigurnošću u sebe, što može biti izuzetno očaravajuće.

Planeta Saturn kod njih deluje na izuzetno poštovanje prema kulturi, starosti, uspehu i dostignućima pa ih zato privlače bogati i uspešni. Ipak, bogati po njihovom shvatanju nisu oni koji su rođeni takvi, već oni koji su vredni i to su postali radom i trudom.

Njihova porodica ima veliki značaj u njihovom životu. Zbog toga, kada vole, prihvataju tu osobu kao člana porodice – retko se odlučuju na kombinacije za jednu noć i površna flertovanja. Osobe u znaku Jarca u ljubavi još uvek trebaju da nauče kako da se opuste, bezuslovno se predaju i da budu nesebični.

Vodоlija

Za osobe rođene u znaku Vodоlije ljubav je svežina i nešto novo, nesebična i ugodna. Vodolije žele da ispitaju dubine i raspon ljubavi, pre nego što u potpunosti prihvate njen oblik i postojanje. Za njih kao humanitarce Zodijaka, ljubav je univerzalna i nesebična. Vodоlije snažno veruju da se može biti nepristran i jednak u svim sferama života.

Vodоlije uvek imaju puno prijatelja. Sa svojom privlačnom osobnošću, vizionarskim pristupom i tolerancijom, vrlo retko osete oskudicu u prijateljstvima i obožavateljima. Oni vole nove i moderne pristupe svemu pa i ljubavi. Za njih je izazov menjanje konvencija i tradicije u načinu udvaranja i ljubavi.

Zbog toga, mnoge Vodоlije neće oklevati da razmotre opcije između više potencijalnih partnera, pre nego što se istinski prepuste ljubavi. Pošto su otvorene prirode, često pomešaju neformalna prijateljstva s ljubavlju. Zbog toga im se često događa da osete prazninu, neispunjenost ili zbunjenost u ljubavi. Osobe u znaku Vodоlije još uvek trebaju da nauče u ljubavi da je važno u potpunosti se predati i da sumnjičavosti nije mesto u ljubavi.

Ribe

Za osobe rođene u znaku Riba ljubav je nesebično osećanje, čudo koje upotpunjuje, stvara celinu i zahteva potpuno predanje. Za njih je ljubav više davanje nego primanje i ima dosta zajedničkog sa kreativnošću i filozofijom. Ali zbog njihove promenljive prirode i uticaja vladajuće planete Neptuna, Ribe mogu pokazati sklonost da se kreću – od jednog do drugog, konstantno u potrazi za pravom ljubavlju i dubljim značenjem.

One ipak mogu biti verne, čvrsto vezane za svoje ideale, ne zbog toga što ne uspevaju da vide druge izbore i značenja, već što jednostavno znaju da je to ono pravo. Osobe u znaku Riba u ljubavi još uvek trebaju da nauče činjenicu da ljubav obuhvata sve, da je kompletna i da može motivisati osobu da živi i nastavi dalje, da ljubav jeste i može biti najveća motivacija u životu.

Izvor: ddl.rs