NA OVAJ NAČIN MOŽETE SE IZBORITI SA PASIVNO-AGRESIVNIM SUPRUGOM

Brojni su faktori koji mogu razoriti jedan brak. Borba sa pasivno – agresivnim supružnikom je definitivno jedan od njih

Foto: Pixabay

Saznajte i: Pozvala drugarice na svadbu, imale su bezobrazan zahtev!

Ova vrsta ponašanja nikad ne donosi osobi rezultate kakve očekuje i zapravo samo može stvoriti veće probleme. Pasivno – agresivno ponašanje se smatra jednim od najčešćih načina izražavanja nezadovoljstva u braku, koje neretko može dovesti i do razvoda.

Nije lako nositi se sa bilo kojom osobom koja se ponaša na ovakav način, a naročito ako je u pitanju neko s kim delite život. Iako ništa ne možete promeniti preko noći, postoje načini da ojačate svoju vezu i uspešno se izborite sa suprugovim toksičnim oblikom ponašanja. Zavirite u našu galeriju i otkrijte o čemu je reč.

OSTANITE MIRNI I NE ZABORAVITE DA DIŠETE

Pri suočavanju sa pasivno – agresivnom osobom važno je da zadržite miran stav i da duboko dišete. Ne smete dozvoliti agresiji vašeg supruga da utiče na vas. Na ovaj način, vi ga zapravo lišavate zadovoljstva koje očekuje u pogledu vaše reakcije. Iako će njegovo ponašanje uticati na vas, nemojte mu dozvoliti da to vidi.

FOKUSIRAJTE SE NA SEBE

Ne postoji ništa što je toliko zadovoljavajuće od fokusiranja na sebe i stvari koje volite u trenutku kada vaš suprug pokaže pasivno – agresivan stav. Iako vam on znači sve na svetu, važno je da do njega stigne vaša poruka da nećete trpeti takvo ponašanje. Ako vas on „počasti“ tretmanom tišine, klasičnim oblikom pasivno – agresivnog ponašanja uzmite knjigu u ruke i čitajte, ili izađite iz kuće i prošetajte.

POSTAVITE GRANICE

Nakon svake bure, dolazi zatišje. Kada se prašina malo slegne nakon njegovog lošeg ponašanja prema vama, pobrinite se da postavite jasne granice u svom braku. Ako mislite da vaš suprug iskorišćava vaše slabosti u trenutku svađe, razgovarajte sa njim o tome kada je situacija mirna. Takođe, morate mu staviti do znanja da njegovo ponašanje šteti vašem braku i da vrlo lako može doći do njegovog razdora ako se takvo nešto nastavi.

NEMOJTE POSEZATI ZA OSVETOM

Iako će vam biti vrlo primamljivo da svom suprugu uzvratite istom merom, kako bi shvatio šta vam radi i koliko je to bolno, osveta nikad ne donosi željene rezultate. Takvim ponašanjem nećete popraviti već samo još više pokvariti vaš odnos. Morate se izdići iznad toga i posmatrati stvari sa namerom da ih popravite.

POTRAŽITE POMOĆ BRAČNOG SAVETNIKA

Ako vam ne polazi za rukom da sa svojim suprugom vodite progresivne razgovore, pomoć od strane bračnog savetnika je nešto što ne biste smeli da preskočite. Neutralan teren njegove kancelarije i objektivno mišljenje koje će vam ponuditi moglo bi biti baš ono što je potrebno vašem braku. Bračni savetnici se često susreću sa ovakvim problemima i njihovo stručno vođstvo će vam omogućiti da bolje doprete do svog supruga.

Izvor: zenskimagazin.rs