KREME ZA SUNČANJE OD NAMIRNICA KOJE IMATE KOD KUĆE: Smiriju i hlade kožu

Ako se nakon Sunca javi crvenilo, za početak ohladite kožu

Nakon izlaganja suncu koži je potrebna posebna nega. Posebno ako ste se kupali u moru jer so, uz sunce, dodatno isušuje kožu. Iako se na tržištu nudi mnoštvo proizvoda, za sjajnu i zdravu kožu uvek je bolja opcija rešenje iz prirode.

Ako niste fan krema, birajte prirodna ulja. Najbolja su ona hladno prešana i nerafinirana, poput ulja badema, maslinovog ulja, maline, nevena ili gospine trave. Ulje nanesite pod tušem, na mokru kožu, kako bi lakše upilo. Kasnije se strpite i pustite kožu da se sama osuši ili lagano utapkajte peškirom.

Ako ipak volite glatkoću kreme na koži, posegnite za sopstvenim frižiderom, a super kreme napravite u kuhinji.

Krema od breskve

Za kremu od breskve i meda potrebni su vam kore dve breskve, 4 kašičice meda i 2 kašike jogurta. Ogulite breskvu i koru usitnite u blenderu. Pomešate s jogurtom i medom pa nanesite na telo koje ste prethodno natopili vodom. Ostavite da deluje desetak minuta i temeljno isperite toplom vodom. Vaša će koža biti dobro hidrirana i mekana.

SAZNAJTE: Šta bi trebalo da znate o lekovima za smirenje! Ova navika izuzetno je štetna 

Aloe vera umiruje kožu

Aloe vera odličan je saveznik za hidrataciju i smirivanje nadražene kože. Uzmite 4 kašičice gela aloe vere, 4 kašičice maslinovog ulja, 2 kašičice šea maslaca i nekoliko kapi ulja lavande. Sve dobro izmešajte kako ne bi ostale grudice, nanesite na čistu kožu i pustite da se krema dobro upije. Maslinovo ulje iz ove kreme super će nahraniti kožu, a aloe vera pomoći kod potencijalnog crvenila od sunca.

Izvor: najzena.rs