NE POSUSTAJE: Čuveni sportista se OVAKO hrani, te i u 41. godini igra kao mladić, o OVOME najviše vodi računa

Zlatan Ibrahimović igraće i narednu sezonu za Milan. Iako su neki mislili da će u 41. godini reći “zbogom” fudbalskoj karijeri, čuveni sportista ne posustaje. Ključ njegove vitalnosti i energičnosti svakako se krije i u ishrani.

Foto: ATA Images

Ishrana slavnog fudbalera sastoji od belog mesa, svežeg voća i povrća, ali dopušta sebi i sušenu govedinu, brezaolu. Međutim, izbegava svu zamrznutu hranu, čak i sladoled, dok testeninu jede u retkim prilikama, prenosi “Dnevnik hr”.

Ibrahimović jede samo nerafinisani šećer, a naročito obraća pažnju na količinu obroka. Izuzeci ipak postoje, pišu italijanski mediji, a prenosi hrvatski portal. U pitanju su “nagrade” tokom leta ili nakon utakmica. Jedna takva nagrada je pica ili jelo po izboru jednom nedeljno. Ali i u tim situacijama jako pazi na količinu hrane koju unosi, a pržene namirnice i deserti su strogo zabranjeni.

Fudaler vodi računa i o kvalitetu hrane koju jede.

saznajte i: KLOI KARDAŠIJAN SMRŠALA JE 27 KILOGRAMA: Podelila svoj plan ishrane, niko nema ovoliko obroka u danu!

Ljutio se zbog voća i povrća

Za njega se vezuje još jedna kulinarksa priča pa se tako “pripoveda” da je bio jako ljut kada je stigao u PSG zbog toga što u klupskoj kuhinji nije bilo dovoljno svežeg voća i povrća za igrače. A nedavno je izjavio da mu je teško da dodatno smrša jer ima samo osam odsto masnoće u telesnoj masi.

Ibrahimovića je nastavka karijere mogla da košta povreda kolena, a njegov sluaj u svetskom fudbalu nije baš tako redak, gledano iz ugla godina jer se granica za igranje u fudbalu ozbiljno pomera, što je ne tako davno bilo nezamislivo. Primer je i Kristijano Ronaldo koji u 37. aktivno igra kao nekada.

Izvor: zena.blic.rs