SPREMNA ZA FLERT: ZAŠTO MUŠKARCE PRIVLAČI CRVENA BOJA?

Istraživači veruju da su konačno objasnili zbog čega su muškarcima privlačnije žene koje nose crvenu odeću u odnosu na one obučene u u zagasite nijanse.

Foto: Pixabay

Iako će mnogi misliti da boje ne igraju značajnu ulogu u životu svih nas, stručnjaci tvrde da one i te kako ukazuju na to kakvo samopouzdanje imate i kakav vam je pogled na svet. Tako se navodi da ukoliko se ubrajate u one ljude koji preferiraju jarke nijanse, na vas se obično gleda kao na veoma optimističnu osobu, dok tamne boje daju potpuno drugačiji efekat.

Pročitajte i: ,,PJEVAM DANJU PJEVAM NOĆU!” Iza ovog Čolinog hita krije se tragična ljubavna priča!

Crvena je oduvek privlačila posebnu pažnju, pa se ističe da muškarci doživljavaju žene koje su obučene u odeću boje vina kao da su spremne na flert. Smatraju da su one veoma seksi i da ih krasi veliko samopouzdanje. Pošto je crvena boja boja strasti, topline i ljubavi, ukoliko se odlučite za neku crvenu haljinu ili majicu, verovatno je da ćete privući nekog muškarca, ako ne i više njih.

– Naučnici smatraju da je privlačnost prema crvenoj boji zasnovana na krvi i da se povezuje s plodnošću žene – navodi Yourtango.

Izvor: srecna.republika.rs