ZNAKOVI DA PARTNER POKUŠAVA DA VAS KONTROLIŠE

Kada uplovite u ljubavni odnos nekada može izgledati kao da partner i previše brine za vas, a zapravo ne primećujete da vas kontroliše. Preterana ljubav koju ste zamislili zapravo nije ni nalik ljubavi već manipulaciji.

Foto: Pixabay

Verovatno ste čule da bi trebalo izbegavati one kod kojih uočite ,,crvene zastavice” u ponašanju:

  1. Teško prihvata da se vaše mišljenje razlikuje od njegovog

Ili zapravo, teško prihvata vaše mišljenje uopšte. Razmišljanja vam se uopšte ne podudaraju, često i kada ste objetkivno vi u pravu, on pokušava da vam ospori sve što ste rekle.

2. Izuzetno je kritičan prema vama

Ne dopada mu se kako se oblačite, smatra da vam nešto drugo bolje stoji, ono što pokušavate da postignete nije tako vredno i bilo je lako je doći do cilja. I sve tako obratno od onoga kakva situacija zaista jeste. I najgore od svega je što se on zaista trudi da da smislen argument za sve što izgovori.

3. Pokušava da vas udalji od najmilijih

,,Ova drugarica ti je ku*va”, ,,On ti nije drug, već je zaljubljen u tebe”, to mogu  biti samo neki od primera. Da bi stekao potpuno kontrolu nad vama, on vas mora udaljiti od vaših najbližih što uključuje porodicu i prijatelje. Zato, uradite suprotno. Budite blizu svojih najdražih ljudi, ne dozvolite mu da vas odvoji od njih.