SRPSKA SOFIJA VERGARA! IMA SAVRŠENU KOŽU LICA, OTKRILA NAM JE SVAKI KORAK SVOJE NEGE!

Ako se neko na blogerskom nebu i u haosu društvenih mreža proslavio pod pseudonimom “Lepa svaki dan”, onda vam je sve jasno. Svesku u ruke, i zapisujte njene trikove za lepotu jer otkrila nam je baš sve.

Foto: Instagram

Blogerka Tamara Ćosić već godinama važi za jednu od najnegovanijih bjuti blogerki na našoj sceni. Njene savete pratioci religiozno prate, a zbog velike sličnosti sa kolumbijskom glumicom prozvali su je srpska Sofija Vergara. Pitali smo je da nam otkrije tajnu besprekornog izgleda njene kože i ispričala je baš sve. Do najsitnijih detalja.

Koja je prva stvar koju uradiš kad se probudiš?

Ujutru se trudim da ne maltretiram kožu previše – posebno ako veče pre nisam nanosila mnogo proizvoda ili mnogo koraka nege.

Trudim se da kožu negujem intuitivno – da je pojačano hidriram kada ima potrebe, kao i da pratim koliko je “odmašćivanja” potrebno – nije uvek idealno preterivati sa umivalicama.

Koje proizvode koristiš i koji korak nikad ne preskačeš?

Detaljno skidanje šminke i kremu za hidrataciju ne preskačem nikada. Sve drugo mogu da stignem ili ne, ali to mi je jako važno jer ako samo 2 dana ne uradim detaljno te korake, na mom licu se primeti i oseti razlika.

Trudim se da ne preskočim ni nedeljni piling i masku za hidrataciju jer mi je zaista nakon toga koža divna. Takođe ne preskačem ni mesečne tretmane u mom Beauty centru.

Tokom letovanja i izlaganja sunčevim zracima, nikada ne preskačem redovno mazanje SPF zaštitom – to mi je izuzetno važno.

Koji preparat ti je omiljeni i misliš da je najviše uticao na dobar izgled tvoje kože?

Ne postoji nijedan sastojak za koji mislim da je presudan i ne razumem se dovoljno u to da bih mogla da tvrdim – proizvode biram prema efektu koji primerim i ima mnogo brandova koji mi baš prijaju.

Foto: Instagram

Mislim da je na dobar izgled moje kože najviše uticala redovnost u nezi ( i mislim da je važna za sve bez obzira koje proizvode koristite i koliko imate godina – doslednost pravi razliku ), kao i intuitivni pristup – da nikada ne radim sve isto svakog dana, već osluškujem potrebe kože i onda shodno tome biram proizvode i postupke.

Mnogo pomaže i što slušam moje doktorke kada kažu da je koži potrebno malo dodatnog podsticaja nekim od tretmana koje imamo kod nas.

Koje preparate koristiš u toku dana, a da nisu šminka već proizvodi za negu?

Tokom dana koristim samo balzam za usne i kremu za ruke, više puta i bez toga ne mogu da zamislim torbicu. Uvek ih imam uz sebe.

Tokom prethodne 2 godine smo prali ruke, čini mi se, 10x češće nego inače i to ostavlja traga u vidu suvoće pa su kremice obavezne, a hidratacija usana mi je navika od osnovne škole još, kada je to bilo jedino što smo koristile za “ulepšavanje!

Foto: Instagram

Kako izgleda tvoje večernja rutina?

Trudim se da uveče imam bar sat vremena za sebe, ako i ujutru. Za opuštanje, čaj, neke svoje rituale kojima ostavljam obaveze prethodnog dana iza sebe i pripremam se za spavanje.

Jako volim da spavam u proluftiranoj, prohladnoj sobi, pa je obavezno prozor makar malo otvoren, a uživam i u mirišljavim svećama koje daju atmosferu i neki lep miris prostoriji.

Uglavnom se nekih sat vremena pre spavanja “spakujem” u pidžamu i krevet uz neku knjigu.

Bez kog koraka nege ne možeš da zamisliš da legneš u krevet?

Bez tuširanja i skidanja šminke, pranja zuba i kreme za hidrataciju. Mislim da je to nešto što nisam preskočila nikad, ma koliko umorna bila, pa čak ni u mlađim danima posle izlazaka.

Za mene je potpuno drugačiji osećaj odmora kada spremna legnem u krevet, nasuprot onome kada se samo strovalim u krevet i zaspim.

To nije duga rutina, treba mi manje od 10 minuta za sve ako sam baš preumorna, ali čini da se osetim skrooooz drugačije i da ujutru zaista ustanem svežija, pa makar spavala i 4h samo.

Da li radiš piling, koliko puta mesečno i čime?

Obavezno radim piling i lica i tela i mislim da je to jedan od koraka koji prave najveću razliku.

Na licu već dugo ne koristim mehaničke pilinge već samo enzimske ili hemijske pilinge. Ima dosta različitih brendova koji u ponudi imaju AHA i BHA pilinge različitog % koji meni jako prijaju. Svakako uvek testirajte pre nego krenete sa korišćenjem i pazite na izlaganje sunčevim zracima. Na mom YT kanalu se nalazi pregršt preporuka konkretnih proizvoda i sigurna sam da se tu može pronaći nešto provereno i sjajno za svakoga – shodno potrebama i mogućnostima.

Ne koristim nikada kućne varijante pilinga i nege – uvek kupujem proverene proizvode iako znam da ima mnogo žena koje uživaju u “uradi sam” nezi.

Kojim tretmanima neguješ lice na mesečnom nivou?

Obavezno uradim tretman lica jednom mesečno: nekada je to klasičan higijenski tretman sa blagim hemijskim pilingom ili vodenom mikrodermoabrazijom i hidratacijom (koju obožavam i koja mi je jedan od omiljenih tretmana kod nas).

Često su to i biološki tretmani u kombinaciji sa nekim aparaturnim tretmanom za podsticanje stvaranja novog kolagena ili vraćanja tonusa mišićima.

Najjeftiniji i najskuplji proizvod u tvojoj dnevnoj rutini?

Nemam takve jer ja jako često rotiram proizvode u okviru tog intuitivnog pristupa nezi. Nekada za hidrataciju usana koristim skuplji proizvod (masku) nego za hidrataciju lica (serum) jer je to u tom trenutku mojoj koži potrebno.

Danas imamo pregršt svega na tržištu i iako nisu skuplji proizvodi slučajno skuplji, apsolutno sam sigurna da je moguće u svakom cenovnom rangu naći sjajne proizode i da je redovnost ono što pravi razliku u efektu.

Samo je potrebno da vas neko uputi šta tražiti ili da date sebi vremena da isprobate više stvari.

Šta se u tvom slučaju najbolje pokazalo u borbi protiv bora?

Mislim da tu nažalost nema mnogo opcija – Botox tretmani su na prvom mestu po efektu i kod nas i u čitavom svetu i ja sam do sada radila 3 puta u maloj dozi, kao prevenciju jakog urezivanja mimičnih bora.

Druga stvar koja se pokazala kao jako efikasna su mikrostruje i mene uvek oduševe efekti tretmana, posebno kada se rade u kombinaciji sa hemijskim pilinzima ili retinolom i adekvatnom negom.

Masaže lica su takođe nešto u šta verujem jer pomažu da se relaksira čitavo lice i da lice održi dobar tonus.

Kada je proces starenja u pitanju i kada se pojavljuju ti prvi znakovi, meni borice nisu nešto što mi smeta – čak daju karakter licu i nekom mogu da “stoje lepo” iako volim da probam sve što je novo jer mi je to i deo posla.

Ono što mi smeta i što se trudim da preveniram je pad tonusa i za to su zaista zakon redovne masaže, mikrostruje i radiofrekvencija i za to se trudim da bar ponekad ostavim termin i za sebe.

A ako ste ograničeniji sa budžetom i vremenom, redovna samomasaža ručna i uz pljosnati kamen može biti sjajna opcija za održavanje lepog izgleda, samo je važno biti redovan.

Izvor: zena.blic.rs