PET BEAUTY TRIKOVA SA VAZELINOM!

Vazelin za lice je idealan, može da se koristi za negu usana i kože. On je kao fizička barijera, koža ga vrlo malo apsorbuje, što znači da ga ne upija kao hidratantno sredstvo već on ostaje omotač koji je štiti od prljavštine i gubitka vlage. 

Foto: Pixabay

NEKOLIKO BEAUTY TRIKOVA

  1. PILING

Ako vazelin pomešate sa  kristalnim šećerom dobićete efikasan piling. Za telo, zamenite šećer krupnom morskom solju. Nemojte preterivati sa ovakvim mehaničkim pilingom, jednom nedeljno je sasvim dovoljno.

2. IRITACIJA

Da biste sprečili iritaciju i trenje butina tokom toplih dana, nanesite tanak sloj vazelina koji će zaštiti kožu od površinskog oštećenja. Takoće vas i znoj manje iritirati. Takođe, da biste  sprečili iritaciju i trenje butina tokom toplih dana, nanesite tanak sloj vazelina koji će zaštiti kožu od površinskog oštećenja. Takoće vas i znoj manje iritirati.

3. STOPALA

Provereno mogu da kažem da je vazelin za ispucalu kožu peta spas! Slobodno nanesite u većem sloju, navucite čarape i pustite da vazelin stoji preko noći.

4. VAZELIN KAO SREDSTVO ZA SKIDANJE ŠMINKE

Područje oko očiju je najosetljivije kada je reč o skidanju šminke. Pomoću vazelina skidaćete lakše maskaru, senku i sve ono čime ste isticali oči.

5. DUGOTRAJAN MIRIS PARFEMA

Ako želite da osigurate da vam parfem opstane tokom celog dana, pre nanošenja parfema, manju količinu vazelina utrljajte na mesta na kojima inače stavljate parfem.

Inače, vazelin je  mešavina prirodnih voskova i mineralnih ulja, a dobija se trostrukim prečišćavanjem petroleuma. Hemijski je inertan, sličan mastima a u farmaciji i kozmetici koristi se kao baza za lekovite masti i kreme.