KAKO CILJANO SKINUTI KILOGRAME SA STOMAKA, BUTINE I ZADNJICE, OTKRIVA NUTRICIONISTA

Da li ste primetili kako vam kad počnete da mršavite, salo prvo odlazi sa najmanje željeih mesta – sa lica i grudi? To je zato što kad krenemo sa restriktivnim režimom ishrane, kilogrami se ravnomerno tope sa svih delova tela.

Foto: Pixabay

Pa tako ne iznenađuje što se efekat najpre primećuje na licu, bisti i grudima, a tek nakon nekog vremena masti počinju da “odlaze” sa zadnjice, stomaka i butina. Međutim, kako je primetila nutricionistkinja Robin Miler, ovaj proces može da se pokrene uz nekoliko pravila.

“Dve stvari su ključne – ako se pridržavamo niskokalorične ishrane, a pritom vežbamo, postići ćemo željeni efekat. Na taj način se kilogrami skidaju baš sa onih kritičnih delova”, rekla je nutricionistkinja.

Osim toga, Milerova je ukazala i na grešku koju mnogi prave, a to je da kupuju preparate za mršavljenje i piju određene suplemente za sagorevanje masti, a koji nemaju nikakv efekat.

Ipak, istakla je da postoje namirnice koje smanjuju apetit i podstiču rad metabolizma, a samim tim i mršavljenje. Na ovoj listi se nalaze jaja, pinjole, paradajz, kineski kupus, celer, kao i kakao sa cimetom i čaj sa mlekom.