ISKRVARILA ZA 20 MINUTA, IZGUBILA BEBU I JEDVA PREŽIVELA: LEA KIŠ O TRAUMI KOJU JE DOŽIVELA

Poznata voditeljka je mama jedne ćerke, a drugu trudnoću je sama jedva preživela, a bebu je izgubila!

Foto: Printscreen instagram

Poznata voditeljka Lea Kiš u životu je prošla kroz vrlo tešku borbu, kada je izgubila bebu i imala dve operacije tumora u kratkom periodu. Ona ima jednu ćerku Saru Miu, ali je naredna trudnoća dovela do toga da se jedva izbori za svoj život.

Voditeljka je jednom otkrila da joj se druga trudnoća toliko iskomplikovala, da je jedva preživela. Bebu nisu mogli da spasu, a ona je uspela da se izbori za život.

– Sledeće čega se sećam je razgovor sa lekarima u bolničkoj sobi. Rekli su mi da je operacija trajala tri i po sata i da mi se desilo nešto što se retko dešava – nisam imala spoljašnje, već unutrašnje krvarenje. Trudnoća mi je oštetila aortu u stomaku i iskrvarila sam za nepunih dvadeset minuta. Svi su se čudili kako sam ostala živa. Doktor Radulović koji je dugo radio u Nemačkoj, izvrstan ginekolog i hirurg, rekao mi je da je u životu imao samo jedan sličan slučaj, da se sve desilo tako brzo i sa takvim posledicama. Rekao mi je: Ovo je Božija volja da ostanete živi jer smo vas dva puta gubili. Tada to nisam potpuno primila k znanju, bila sam previše iscrpljena i ošamućena od svega što se desilo, sve dok sutradan nije došao anesteziolog i ispričao kako je tekla opreacija. Rekao je da nisu imali moja dokumenta i nisu znali koja sam krvna grupa, pa je Sara morala da zove moju majku koja se, srećom, setila u tom momentu. Niko od mojih nije znao šta se u tom trenutku zapravo dešavalo i zašto komuniciraju sa detetom od četiri godine. Suprug je odmah došao u bolnicu, ali se već sve završilo kako se završilo – ispričala je voditeljka u jednom intervjuu za Hello.

Ona je otkrila kako je, i pored gubitka drugog deteta, želela da pokuša ponovo.

– Imala sam dug i težak oporavak, koji je trajo oko tri meseca. No, nisam izgubila želju da ponovo postanem majka, iako sam naravno, imala zabranu da to pokušavam u narednih godinu dana. Međutim, iako je je operacija bila uspešana, ostavila je trajne posledice. Uz sve želje mene i moga supruga da se po drugi put ostvarimo kao roditelji, u tome nismo uspeli. Žena koja je doživela gubitak deteta zna da su fizičke posedice minimalne u odnosu na mentalne. Javljala se dileme da li sam možda mogla da sačuvam trudnoću, mada su mi kasnije rekli da to svakako nije bilo moguće. Prošla sam kroz depresivnu fazu, koja je donela apsolutni gubitak želje za nekim stvarima, pojavili su se određni strahovi koje ranije nisam imala. Ali je sve to u takvim okolnostima normalno. U svakom slučaju bile su to teške godine i oporavak mi je bio, i fizički i psihički, izuzetno naporan i težak. To što se desilo ostavilo je u meni utisak da je ipak sve u Božijim rukama. Tešilo me je to što se to nije dogodilo sa prvom trudnoćom, što imam Saru Miu živu i zdravu. Bez obzira na sve, trebalo bi da sam srećna što sam izvukla živu glavu – bila je Lea Kiš potpuno iskrena.

Kako je njena starija ćerka imala samo 4 godine tada, voditeljka je ispričačala i da li se Sara Mia seća svega.

– Seća se kao kroz maglu. “Srećna sam što nije bila starija, pa ne pamti previše, ali ni ja nikada nisam potencirala priču. Nisam od sebe pravila žrtvu, niti sam želela da se ona oseti loše zato što se meni nešto loše desilo, jer, bez obzira na to kako se završilo, meni je u tom trenutku bila važna ona. Sara je sada odrasla, žena je, i pretpostavljam da će biti mnogo odgovornija i drugačije gledati na neke stvari zbog tog iskustva. No, nikada nije bila tema u mom okruženju. To je je nešto što je bilo i prošlo, ostala je nezalečena rana i kod mene i kod mog supruga, ali život ide dalje – ispričala je nakon svega.

Izvor: najzena.rs