Tri jednostavna načina kako da IZBACITE VIŠAK VODE iz organizma

Nekoliko promena u ishrani mogu vam pomoći da za kratko vreme izbacite višak vode iz organizma, te na taj način započnete proces skidanja viška kilograma. Neugodan osećaj nadutosti može biti rezultat gastrointestinalnih problema, ali može biti uzrokovano i zadržavanjem viška vode u telu. Bez obzira na uzrok, prirodno je da želite izbaciti višak vode iz organizma. Evo kako da ubrzate taj proces.
Foto: Pixabay
1.Pijte vodu
Konzumiranje vode pomoći će vam da razblažite nivo natrijuma u ​telu. Iako se nivoi hidratacije razlikuju, Američki institut za medicinu preporučuje ženama i muškarcima da svaki dan konzumiraju 2,7 i 3,7 litara vode iz hrane i pića. 
2. Izbacite prerađene namirnice iz jelovnika
Tri četvrtine unosa soli potiče od prerađene i restoranske hrane, pa ukoliko umesto industrijski prerađenih namirnica jedete hranu u prirodnom obliku, kao što su voće, povrće, mahunarke, žitarice celog zrna, organsko meso, riba, orašasti plodovi i semenke, te pripremate obroke kod kuće, prirodno ćete stimulisati izbacivanje viška vode iz organizma. Osim toga, industrijski prerađene namirnice sadrže i brojne veštačke aditive, koji takođe mogu uticati na zadržavanje vode u telu. S vremena na vreme trebalo bi da sprovedete detoks kako biste očistili i podstakli jetru da izbacuje štetne materije iz organizma, uključujuči i višak vode.
Foto: Pixabay

 

3. Ograničite unos ugljenih hidrata
Konzumiranje ugljenih hidrata neće direktno uzrokovati zadržavanje vode. Međutim, za svaki gram ugljenih hidrata koji se skladišti u organizmu kao glikogen, telo zadržava oko 3 grama vode. Na taj način telo održava ravnotežu. Ali kada unesete manje ugljenih hidrata ili niži broj kalorija, potrošićete glikogen, a time i vodu.
Na taj način za nekoliko dana (od 5-10) možete izgubiti 4 i više kilograma, koji zapravo predstavljaju višak vode. Nakon toga, ukoliko želite da nastavite sa korekcijom težine, očekuje vas da pazite na režim ishrane, ali i da povedete računa o kvalitetu namirnica koje svakodnevno konzumirate.