JEFTINA GENERALKA PRIRODNIM SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE: NARAVITE SAMI I UŠTEDITE NOVAC

Da li ste razmišljali da napravite sami prirodna sredstva za čišćenje i to od nekih jednostavnih kuhinjskih potrepština koja su vam uvek pri ruci, a uz to su jeftina? Nema potrebe da izbegavate pravljenje sredstava za čišćenje misleći da nisu dovoljno efikasna, verujte da jesu, a najbolji način da se uverite je da ih napravite.

Foto: Pixabay

Sirće, limun i soda bikarbona

Nemaju nikakvo štetno dejstvo, a lako i bezbedno ih je koristiti. Ako imate problem da besprekorno očistite unutrašnjost rerne, namažite je ovom mešavinom i ostavite da deluje neko vreme, a onda sve dobro i oribajte. Naravno da ovom smesom možete čistite sve, šporet je samo jedan predlog. Takođe možete čistiti i frižider. Pomešajte vodu i sirće u razmeri 50:50, i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, na primer lavande. Tim rastvorom obrišite sve površine u frižideru.

Čišćenje staklenih površina

Rastvor napravite od: 2 šolje vode, 1/2 šolje belog ili jabukovog sirćeta, 1/4 šolje alkohola 70% koncentracija, 1 do 2 kapi esencijalnog ulja po želji. Pomešajte ove sastojke i sipajte ih u bočicu sa sprejem.

NAPOMENA: Ne čistite prozore sunčanog dana, jer će se rastvor prebrzo osušiti i ostaviti puno mrlja. Kada čistite ogledala prvo prsnite rastvor na papirni peškir ili meku krpu pre brisanja.