AKO OVE 3 STVARI URADITE UJUTRU, BIĆETE ENERGIČNI TOKOM CELOG DANA

Ne, mi ne živimo u svetu reklama gde u 8h ujutru(u najboljem slučaju) iskačemo iz kreveta vedri i nasmejani. To nismo mi, ali bismo mogli da postanemo. Koliko često se ujutru fokusirate samo na sebe, svoje potrebe i pripremite se za ostatak dana? Pored svih obaveza, teško je sesti, predahnuti i uživati u trenutku.

Foto: Pixabay

Jutro je izuzetno bitano za održavanje nivoa energije tokom dana. Osim što je važno da spavate između 7 i 9 sati i da imate kvalitetan doručak, uz sledeće trikove nivo energije vam zasigurno neće opasti tokom dana!

ZAPIŠITE POZITIVNE MISLI

Prvo da biste bilo šta od ovoga uspeli da završite ustanite pola sata ranije ujutru. Potrudite se da svakog dana ustajete u isto vreme i primetićete posle nekog vremena kako se sami budite pre alarma. Kupite svesku u vašoj omiljenoj boji i svaki dan zapisujete. Pišite na čemu ste zahvalni, beležite misli i ideje i nikako nemojte da brinete oko stvari na koje ne možete da utičete.

Dok pišite, skuvajte kafu, jer takvi trenuci mira su neprocenjivi.

JOGA ILI TRENING

Ako ustajete mnogo ranije, možete odraditi trening. Joga se preporučuje ujutru, jer je to najmirniji deo dana. Jutarnje vežbanje posvećeno je buđenju tela i podizanju energije. Osim što  će vas razbuditi i dati potrebnu energiju, jutarnja joga će vam povećati svest o emocijama, ali ujedno i smanjiti stres u toku čitavog dana.

Treći korak ne traje dugo, zahteva samo par minuta. Sedite i dišite. Razmislite o danu koji predstoji i pokušajte da u glavi ,,posložite” sve obaveze koje bi trebalo da završite.