EVO KAKO DA IZBEGNETE BOLNE DEPILACIJE- PRATITE SLEDEĆE SAVETE

Depilacija je nezaobilazan tretman ulepšavanja. Da li ste znale da su još u Severnoj Africi žene koristile vosak i pripremale ga same u kućnim uslovima. Vrlo često se raspravlja o tome da li kao društvo napredujemo. Posmatrajući iz tog ugla, depilacija je odlična tema za feministikinje, jer još uvek ženska maljavost nije prihvaćena i mnogi smatraju da narušava ženstvenost. 

Foto: Printscreen Pixabay
Topla kupka pre depilacije
Da biste izbegle bolnu depilaciju, pre samog tretmana opustite se u toploj kupki, koja će otvoriti pore i omekšati dlačice, te će njihovo odstranjivanje biti manje bolno. Nakon kupanja dobro osušite kožu, ali nemojte nanositi nikakve losione i kreme.
Ne zakazujte tretman neposredno pre mensturacije
Pre i za vreme menstruacije, vaša koža je dodatno osetljivija, a hormoni “polude” tako da se trudite da u ovom periodu ne idete na depilaciju. Sačekajte nekoliko dana pa zakažite termin. Sigurno i provereno će biti prijatnije.
Izbegavajte vežbanje i usku odeću odmah posle tretmana!
Ne morate otići odmah u teretanu nakon tretmana, već otiđite na piće, obucite nešto kraće i opuštenije kako bi se vaše noge sveže izdepilirane lepo istakle. Svima će biti prijatnije. Nekome za kožu, nekome za oči.
Zakažite depilaciju između 15 i 17 časova
Vaš prag bola je najviši u ovom periodu, tako da će vas depilacija boleti najmanje, kažu stručnjaci.