SAVETI ZA POSTOJANU ŠMINKU TOKOM LETA

Šminkanje na visokim temperaturama postao je pravi izazov. Maskara se razmaže, lice se prosija, puder teško opstaje, a od senke ostaju samo tragovi. Najlakše je da se ne šminkate i da višak masnoće ,,pokupite” tuferom sa lica. Ipak, to nije rešenje za svaku priliku, pogotovo ako ste osoba koja se bolje oseća ili jednostavno voli kada je našminkana.

Foto: Pixabay

Hidratacija kože je obavezna, ali je isto tako važno da birate ona kozmetička sredstva koja nisu na bazi ulja kako biste izbegli efekat prosijavanja. Ovaj  savet ne bi trebalo da primenjuju osobe koje zimi imaju izuzetno suvu kožu, ali leti, za sve je ista preporuka:  koristite laganije hidratantne  kreme koja će vam poslužiti kao baza.

Leti bi trebalo da izbegavate proizvode sa silikonom, tako da je bolji izbor krema koja neće zatvoriti pore. Za večernji izlazak idealan je tečni puderi lagane teksture koji daje vašoj koži  prirodan izgled i ne opterećuje je. I naravno, nema boljeg izbora od vodootporne maskare.

Konture urađene tamnim bronzerima, rumenilom i hajlajterom pogotovo mogu izgledati prljavo i razmazano na visokoj temepraturi, tako da je predlog da pokušajte sa krem ili gel varijantom,  takva tekstura duže se zadržava na licu, bez obzira na vremenske uslove – koža ih  upije, zato su i dugotrajnije.

Šminkeri uvek ističu zlatno pravilo ,,manje je više”,  koje tokom leta dobija svoj pun smisao! Najbolje bi bilo da svedete šminku na minimum. Izgled možete dovršiti nežnim sjajem roze boje. Za kraj,  fiksator je obavezan, on će stopiti sve prethodno nanesene proizvode i izgledaćete potpuno prirodno. Neizbežno, lice će pre ili kasnije početi da se sija. Da biste se izborile sa tim,  upotrebljavajte  tufere za uklanjanje masnoće – i to ne na svim delovima lica, već na onim koji se izrazito sjaje, kako ne biste pokvarile šminku.